Нови ограничителни ковид мерки се въвеждат от 4 февруари на

...
Нови ограничителни ковид мерки се въвеждат от 4 февруари на
Коментари Харесай

Затягат COVID мерките в Кърджали

Нови ограничаващи коронавирус ограничения се вкарват от 4 февруари на територията на област Кърджали, поради нарасналата заболеваемост - над 500 на 100 000 души на 14-дневна база. Това сподели за Българска телеграфна агенция основният секретар на Регионалната здравна ревизия в Кърджали Петя Папазова.

Тя изясни, че заболеваемостта е близо 550 на 100 000, което за район 4, в който е област Кърджали, значи прекосяване в стадий 3.

Новото в утвърдените от държавния основен контрольор ограничения, е прекратяване на детските и женските съвещания, възбрана за свижданията в лечебните заведения. До 50 % потенциал се лимитират всички всеобщи мероприятия - музикални фестивали, събори, игрални зали, казина, заведения за хранене и развлечения, при опазване на условието за зелен документ. На 50 % потенциал се лимитират също групови визити в центрове, школи, обекти за танцово и музикално изкуство, присъствени групови занимания на възрастни, езикови центрове, сподели Петя Папазова.
Тя изясни, че след междусрочната почивка учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и тези от 7-ми, 10-ти и 12-ти, ще учат присъствено. Обучението на останалите ще се прави от разстояние, в електронна среда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР