Нови нападки към НАТО отправи турският президент Реджеп Ердоган. По

...
Нови нападки към НАТО отправи турският президент Реджеп Ердоган. По
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган отново критикува НАТО

Нови нападки към НАТО насочи турският президент Реджеп Ердоган. По думите му Турция в този миг се намира под опасност, а Алиансът не се е притекъл на помощ, съобщи БНР.
Турският водач приказва в южния средиземноморски град Мерсин пред конгрес на регионалната организация на ръководещата Партия на справедливостта и развиването. Той реторично попита къде е НАТО и за какво не се намесва в Сирия. „ Турция не е ли член на Алианса? “, обърна се Ердоган към съпартийците си. Според турския водач задачата на непознатите страни в региона на Близкия изток са единствено петролът и естествените благосъстояния.
Реджеп Ердоган уточни, че досега при интервенцията в Африн турската войска управлява към 850 кв. км., а броят на „ обезвредените “ противников бойци е над 3200. На 50-ия ден от началото на военните дейности Турция се намира единствено на няколко километра от центъра на град Африн.
Изказването на турския президент идвт преди идната в края на другата седмица среща сред турския външен министър Мевлют Чавушоглу с американския държавен секретар Рекс Тилърсън.?
Президентът даде обещание, че интервенцията против кюрдите в Северна Сирия, която в този момент е ориентирана против анклава Африн, ще продължи с завладяване на градове под техен надзор до границата с Ирак на изток. „ След като прогоним терористите (от Африн), ще ги прочистим от Манбидж, Айн ал Араб (Кобани), Тел Абяд, Рас ал Айн и Камишли “, сподели Ердоган.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР