Нови наказателни дела очакват в Русия опозиционера Алексей Навални, който

...
Нови наказателни дела очакват в Русия опозиционера Алексей Навални, който
Коментари Харесай

Навални едва ли е руският аятолах Хомейни, но може да стане руският Мандела

Нови наказателни каузи чакат в Русия опозиционера Алексей Навални, който заяви, че в неделя се връща от Германия със аероплан на самолетна компания " Победа ", макар че е застрашен от затвор, написа съветският вестник " Комерсант ".

Щом дойде в родината си, критикът на Кремъл може да бъде арестуван по отношение на няколко каузи и разследван във връзка милионни искове за отбрана на бизнес репутацията, подадени от бизнесмена Евгений Пригожин. Той е прочут като придворният готвач на президента Владимир Путин. Предполага се, че Пригожин има роля в отравянето на Навалнии в дестабилизацията на Либия.

Привържениците на Навални считат да провеждат на летищетомасово посрещане - до публицистичното привършване на броя на „ Комерсант “ в сряда над 900 души са изразили предпочитание да вземат участие, оповестява съветското издание, представено от Българска телеграфна агенция.

С изборната си тактичност Навални " единствен може да повлияе кремълския сюжет " за парламентарния избор наесен в Русия, отбелязва политологът Абас Галямов. Кремъл не вижда в опозиционера " политическа опасност " за изборите, твърди обаче неназован осведомен източник на " Комерсант ".

Доверието към Навални в Русия в края на 2020 година е било 3% , демонстрират представени в публикацията данни на провластовия съгласно медиите център ВЦИОМ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР