Нови мерки трябва да дисциплинират некоректните съседи, ако не плащат

...
Нови мерки трябва да дисциплинират некоректните съседи, ако не плащат
Коментари Харесай

Нови мерки срещу некоректните съседи, които не плащат такси

Нови ограничения би трябвало да дисциплинират " неточните съседи ", в случай че не заплащат таксите в блока. Това обмисля министерството на районното развиване.

Лошата поддръжка на постройките е повода страната да се намеси в връзките в етажната благосъстоятелност. Идеите за промени в разпоредбите са разнообразни. Но най-интересните - в случай че комшия не заплати дължимите суми за блока, домоуправителят да подава данни за него в общината.
Общината да събира таксите за входа, оферират жилищни асоциации Домоуправител да стане специалност, а така наречен домови книги да станат електронни, са други оферти
Местната власт да събира парите, по този начин както взима парите му за локални налози и такси, само че сумите от " неприятните съседи " да отиват в сметка на етажната благосъстоятелност.

В един многоетажен блок в София парите за поддръжка се събират от външна компания. Съседите тук желаят освен осветяване и работещи асансьори, а и по-чест ремонт на общите елементи. Но парите се събират мъчно, даже и с компания извън.

Според описите в блока някои семейства дължат солидни суми. Те към този момент са дадени на съд и по този начин към този момент са си платили.
„ Чети етикета ”: Как да спрат свадите за таксите във входа? Предвиждат се промени в Закона за етажната благосъстоятелност, а жители могат да дават своите оферти
Обмисля се тези, които не платят таксите за блока 3 месеца, да имат и рента върху просрочието. И още при продажбата на парцел да се издава документ, че остарелият притежател не дължи суми за поддръжка на постройката.

Дисциплиниращи ограничения за неприятните платци в блока оферират и от неправителствените организации. Като да вземем за пример там където постройките нямат съответна поддръжка и са в неприятно положение, налозите да бъдат по-високи.

И още - в случай че притежателите в този момент употребяват парцела си по-малко от 30 дни годишно, не дължат месечни такси на блока. Идеята е в бъдеще и тези съседи да заплащат.

Очаква се измененията да бъдат препоръчани за публично разискване до октомври.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР