Нови кучета отглежда в Пловдив собственикът на 50-те питбула, които

...
Нови кучета отглежда в Пловдив собственикът на 50-те питбула, които
Коментари Харесай

Нови кучета се отглеждат на мястото на 50-те питбула, за които се води дело

Нови кучета отглежда в Пловдив притежателят на 50-те питбула, които бяха конфискувани при полицейска акция в края на 2016-а година. По случая се води дело с обвиняване, че животните са употребявани за образуване на боеве. При взаимна инспекция на БНТ-Пловдив и Общинския инспекторат бяха установени нарушавания в документите на новите питбули. Оказа се, че животните са регистрирани в Пазарджик вместо в Пловдив.

Пловдив

12 кучета се намират сега в индустриалната база на Иван Иванов откриха инспекторите при инспекцията. Питбулите се отглеждат за възстановяване на породата и присъединяване в спортни надпревари, безапелационен е притежателят.
Иван Иванов - притежател на кучетата: " Ония им е неразбираема ориста, каква им е била задачата на развъждането, кое ми е и обвиняването. Вече задачата на тези новите е ясна с този документ, член съм на състезателен клуб, клуб за спортни кучета. "
Шест от животните имат ветеринарно-медицински паспорти, откри инспекцията, като за другите кучета това е в развой на осъществяване. Таксата им е платена в Пазарджик, където живее и притежателят им, само че съгласно Общинската разпоредба на Пловдив животните би трябвало да се записват там, където се отглеждат.
Тодор Тодоров - основен контрольор, Общински инспекторат - Пловдив: " И следва той в 10 дневен период, което е пропуснал да извърши в писмен тип в Община Пазарджик съобщение, че кучетата се отглеждат на територията на община Пловдив. "
Другото нарушаване е, че Иванов, като наемател на парцела, няма нотариално удостоверен контракт със притежателя на терена, който да е дал единодушие там да се отглеждат четириногите.
Иван Иванов - притежател на кучетата: " Поради неведение, което го признавам и пред вас и пред господата от Общината, не, в действителност, това не го знаех. "
Мъжът е уверен, че поставя нужните грижи за животните.
Иван Иванов - притежател на кучетата: " Ооо, няма такова нещо. Мъчат се в приюта, в общинския подслон, където умряха, там се мъчат, там нямат колиби. "
Собственикът на питбулите разгласи, че няма желание да усилва броя на кучетата, тъй като се надява да му върнат отнетите животни, които в този момент се намират в общинския подслон. Обеща, че ще извърши предписанията на инспектората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР