Нови изисквания се въвеждат за влизащите в България туристи от ...

Нови изисквания се въвеждат за влизащите в България туристи от

PCR и сертификат за влизащите в България туристи от няколко страни

Нови условия се вкарват за влизащите в България туристи от няколко страни от през днешния ден. Всички жители на Република Северна Македония, Израел, Турция и Сърбия, и членовете на техните фамилии, които идват от държава-член на Европейския съюз /ЕС/, Европейското икономическо пространство, Швейцария, Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, Република Северна Македония, Израел, Турция и от Сърбия, се позволяват на територията на България при показване на годен числен коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация или за преболедуване, или подобен документ, по едно и също време с негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в страната PCR проучване. Това е посочено в заповед на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова.

Също от през днешния ден в " алена зона " минават Албания, Босна и Херцеговина, Колумбия, Република Малдиви, Фиджи, Демократична република Сао Томе и Принсипи, Сейнт Винсент и Гренадини. В " алена зона " по равнище на заболеваемост от COVID-19 са Австралия, Австрия, Албания, Люксембург, Доминиканска република, Кувейт, Италия, Канада, Катар, Швейцария, Белгия, Дания, Нидерландия, Норвегия, Швеция и други

Всички страни, попадащи в " алена зона " по равнище на заболеваемост от COVID-19 са указани в заповедта, оповестена на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg