Нови искри прехвърчаха между Украйна и Русия след опит за

...
Нови искри прехвърчаха между Украйна и Русия след опит за
Коментари Харесай

Припламнаха искри между Урайна и Русия заради неуспелия атен...

Нови искри прехвърчаха сред Украйна и Русия след опит за атентат против първия асистент на украинския президент Володимир Зеленски. Серхи Шефир е бил атакуван в засада. Колата му била подложена на обстрел, оповестяват украински медии. Автомобилът на Шефир е обстрелван в региона на село, покрай Киев.

" Повече от 10 патрона удариха колата. Шофьорът е съществено ранен ", съобщи консултант на вътрешния министър Антон Херащенко във Фейсбук и добави, че изстрелите са създадени от автоматизирани оръжия. Ройтерс даже заяви за 19 патрона по колата, написа standartnews.com.

Давид Арахамия, ръководител на парламентарната група на президентската партия „ Слуга на народа “, уточни пред публицисти три вероятни аргументи за опита за нападение: „ привет “ от проведената престъпност, „ съветска диря “ и „ активност на Шефир против олигархията “.

Лидерът на политическата партия на Зеленски " Слуга на народа " Олександър Корниенко обаче отиде още по-далече. Той съобщи, че присъединяване на Русия в нападението също не би трябвало да бъде изключвано. " Руска диря не би трябвало да бъде изцяло изключвана. Знаем умеенето им да провеждат терористични офанзиви в разнообразни страни, сподели Корниенко пред публицисти.

Кремъл стремително отговори.Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че догатките за съветско присъединяване са доста надалеч от истината. " Те нямат нищо общо с действителността ", уточни Песков. Говорителят сподели още, че опитите покушението против Шефир да бъде обвързвано с съветска диря могат да бъдат обяснени с " прекомерно екзалтирано прочувствено положение ", съобщи ТАСС.

Самият Зеленски реагира от Ню Йорк, където е за присъединяване в Общото заседание на Организация на обединените нации. Във видеоклип сниман в Америка той съобщи, че ще има корав отговор на опита за ликвидиране на съветника му, само че няма визия кой стои зад закононарушението.

" Отговорът ще е мощен ", сподели Зеленски. И даде обещание да продължи битката си против престъпността и против авторитетните финансови групировки и увери, че станалото няма да повлияе на силата на неговия екип.

Според украинския президент нападението може да е било проведено от вътрешни или външни сили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР