Нови искри между МВР и прокуратурата. В ябълка на раздора

...
Нови искри между МВР и прокуратурата. В ябълка на раздора
Коментари Харесай

Високо напрежение: Нови „престрелки“ между МВР и прокуратурата

Нови искри сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. В ябълка на раздора се трансформира вчерашната конференция, на която бяха показани писма и аудиозаписи от флашки . Според държавното обвиняване, в тях се разисква по какъв начин против възнаграждение могат да бъдат заменени полицейски началници и даже бъде свален основният прокурор. В изявление за министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че в случай че има превзета страна, Министерство на вътрешните работи не е част от нея.

Вътрешният министър се разграничи от прокуратурата , макар че на брифинга имаше човек от Министерство на вътрешните работи – шефът на Главна дирекция „ Национална полиция ”, Демерджиев твърди, че в Министерство на вътрешните работи са разбрали за следствието на финалната права.

„ Не съм участник в този филм или сериал, не знам по какъв начин да го нарека. Разбрах за интервенцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато беше поискана помощ ”, разяснява Демерджиев.

Вчера от прокуратурата демонстрираха писма и аудиозаписи, открити в домовете на двама обвинени за изнудване и опиати. Твърдят, че в диалозите се разисква промяната на полицейски началници и свалянето на Иван Гешев.

„ Главният прокурор има всички принадлежности да отбрани освен себе си, а и ц ялата страна и правовия ред. Не мога да си го представя  в ролята жертва ”, съобщи Демерджиев.

Заплетеният сюжет , който се чува от записите, съгласно Гешев, е образец за превзета страна. Демерджиев обаче не се съгласи.

„ Ако има превзета страна, то Министерство на вътрешните работи не е част от нея ”, твърди вътрешният министър.

От държавното обвиняване през днешния ден не пожелаха да отговорят. Гешев обаче е коментирал записите по време на годишния доклад на Националното разследване, без наличието на медии.
„ Вече е ясно на множеството български жители, че резултатът от този необмислен напън върху правосъдната власт е работата ”, счита основният прокурор.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че нямат информация къде се намира посоченият от прокуратурата за главен участник в записите – Къро. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР