Нови имена за министри се завъртяха в парламента. В.Промяната“ говорят,

...
Нови имена за министри се завъртяха в парламента. В.Промяната“ говорят,
Коментари Харесай

Ново 20! Спрягат Манол Пейков и Александър Морфов за министър на културата?

Нови имена за министри се завъртяха в Народното събрание. В.Промяната “ приказват, че въобще не било несъмнено, че ще предложат Атанас Атанасов за вътрешен министър. Обсъждало се името на Емануил Йорданов, който бе силов министър по времето на Иван Костов, написа. Труд “.
Имало и известни запаси против Асен Василев, който съгласно визията на ПП-ДБ, би трябвало да оглави Финансовото министерство. Другите оферти са: Георги Ганев и Мартин Димитров.
Акад. Николай Денков, който е приел да бъде кандидат-премиер на десните обаче упорствал и желал Василев да финансист № 1. „ Виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи офанзивите против него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско равнище “, сподели Денков в петък. И не удостовери, само че и не отхвърли, че Кирил Петков се загатва за вицепремиер с сектор Шенген и спецслужбите.
За министър на правораздаването се спряга още веднъж Надежда Йорданова.
Външно министерство от обединението обмисляли да поверят на Даниел Лорер, само че Кирил Петков стартирал настойчиво Весела Чернева, която бе негов външнополитически консултант по време на премиерстването му.
Социален министър в проектокабинета на ПП-ДБ е Искрен Арабаджиев, само че и за МТСП също има разногласия дали номинацията на Елисавета Белобрадова не е по-удачна. Калина Константинова този път е харесана за министерството на превоза, а за министър на спорта е общопризнат Настимир Ананиев, защото към Радостин Василев има прекомерно звук.
За министър на културата номинации имали Манол Пейков и Александър Морфов. Пейков обаче се загатва и като вид на смяната за кмет на Пловдив.
в районното министерство от ПП-ДБ разискват инж. Ивайло Стайков или Йордан Терзийски от Политическа партия. Първият към този момент беше зам.-министър във ведомството, а Терзийски беше зам.-председател на районната комисия в 47-ото Народно събрание.
За министър на защитата е уговарян Велизар Шаламанов, който към този момент е бил длъжностен министър при Георги Близнашки и е с ясна проатлантическа позиция.
Антон Тонев, който сега не е народен представител от Политическа партия, Може да влезе в министерския лист за здравно министерство. Тонев беше началник на здравната комисия в предния парламент, само че отпадна от 49-ото Народно събрание поради активистката на Демократична България Стела Николова, която го измести с преференции на изборите на 2 април.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР