Нови фиданки ще бъдат засадени край Панагюрски колонии благодарение на

...
Нови фиданки ще бъдат засадени край Панагюрски колонии благодарение на
Коментари Харесай

Доброволци ще залесяват край Панагюрски колонии

Нови фиданки ще бъдат засадени край Панагюрски колонии с помощта на проведена туристи и състезателен клуб акция. Доброволческата самодейност е дело на Туристическо сдружение „ Боерица ” и планински състезателен клуб SOS.
Залесяването трябваше да стане още при започване на април, само че бе отсрочено заради несъответствуващи метеорологични условия.

Тази събота поискалите да се включат в положителното дело ще се съберат в местността „ Конска поляна ", малко над Панагюрски колони. Очаква се да има хора от областите София, Пловдив и Пазарджик, както и локални поданици.

Организаторите прецизират, че фиданките, както и всички подръчни материали, ще бъдат обезпечени от Държавно горско стопанство „ Панагюрище ”.

Събитието е извънредно уместно за деца, които ще имат опция да се научат да се грижат за природата.

Сборният пункт за всички в събота е на площад „ 20 април ” в Панагюрище, в 8:30 часа или на Панагюрски колонии в 09:00 ч, откъдето ще се тръгне към местността „ Конска поляна ".

Акцията ще е двудневна и всички, които не могат да участват в събота, ще могат да се причислят на място в неделя.

Тъй като мястото е извънредно уместно за планинско колоездене, уредниците събират групичка колоездачи залесители. Те ще пътуват с трен, като ще карат към 24 км от Златица до Панагюрски колонии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР