Нови директори на шест училища в Пазарджик и региона се

...
Нови директори на шест училища в Пазарджик и региона се
Коментари Харесай

Търсят се директори за шест училища, ето кои са те

Нови шефове на шест учебни заведения в Пазарджик и района се търсят  в момента, излиза наяве от обявленията, качени на уеб страницата на РУО - Пазарджик.

Конкурсите за вакантните управителни длъжности са оповестени със заповед на началничката на Регионалното ръководство на образованието в Пазарджик Валентина Кайтазова. Крайният период за подаване на документи е 21 май, а приемът е почнал безусловно преди дни - на 19 април. 

А ето и учебните заведения, в които преподаватели и възпитаници ще имат нов шеф: ОУ „ Отец Паисий “ в гр. Батак, СУ „ Народни будители “ в гр. Брацигово, ОУ „ Д-р Петър Берон “ в с. Биркова, община Велинград, новооткритото Спортно учебно заведение в  гр. Пазарджик, Математическата гимназия „ Константин Величков “ в гр. Пазарджик и ОУ „ Христо Ботев “ в с. Сарая, община Пазарджик.

Директорите на тези учебни заведения са краткотрайно изпълняващи длъжността. Има и настоящо придвижване на тези постове, защото има хора, на които им следва пенсиониране. Започваме  поетапно оповестяване на състезания за заемане на директорските постове. В 27 учебни заведения в цялата област следва да бъдат назначени нови шефове, съобщи Валентина Кайтазова, шеф на РУО - Пазарджик. 

Сред условията към претендентите е да са български жители или жители на държава-членка на Европейски Съюз, да не са сложени под забраняване, да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, без значение от реабилитацията, да не са лишени от правото да упражняват специалността си, да не страдат от болести и отклонения, които заплашват живота и здравето на децата и учениците.

Кандидатите също по този начин би трябвало да имат тапия за висше обучение, съответстваща на професионалното направление според Класификатора на областите на висшето обучение и професионалните посоки, която да им разрешава да образуват норма на преподавателска работа.

Освен това би трябвало да са с не по-малко от 5 година училищен трудов стаж, а за Спортната гимназия - 5 година училищен трудов стаж или 5 година професионален опит в региона на физическото образование и спорта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР