Нови десетина дрона са летели снощи над Париж, съобщава Паризиен.

...
Нови десетина дрона са летели снощи над Париж, съобщава Паризиен.
Коментари Харесай

Нови полети на дронове над Париж

Нови десетина дрона са летели нощес над Париж, оповестява „ Паризиен ”. Един от тях е бил видян в региона на Айфеловата кула, различен – покрай двореца Версай, както и над жилищни региони.

Радиоуправляем дребен аероплан е бил прихванат от полицейски патрул в региона на Порт де Монтрьой, само че скоро служителите на реда изгубили следите му, оповестява френски тв канал. По-късно машината е била видяна до Порт де Венсен, където била прибрана от четирима мъже, които избягали с черен автомобил. Полицията търси колата.

Според Франс инфо полети на дрон е имало през нощта против вторник в 3-ти регион в Париж, към Площада на Републиката и към редакцията на в. „ Либерасион ”.

Най-малко 10 подозрителни полета са регистрирани през последната седмица покрай емблематични места в столицата. По информация на „ Паризиен ” министърът на защитата ще показа тази седмица ограничения неразрешените полети във въздушното пространство на Париж.

От 5 октомври предходната година са регистрирани 60 полета на дронове над Париж и над нуклеарни обекти във Франция по думите на вътрешния министър Бернар Казньов.

Някои от дроновете са летели по едно и също време на разграничи места, отдалечени на стотици километри между тях, което сочи, че може да става дума за координирана интервенция, въпреки че държавното управление твърди, че няма място за терзание, написа изданието.

Правителството е въвело превантивни ограничения против неразрешените полети, както и наказания, които съгласно случая могат да доближат до 5 година затвор и 75 000 евро санкция. Париж ще желае смяна и на европейската инструкция за потреблението на устройствата.

Франция е една от страните с максимален брой притежатели на дронове. Според Казньов ще бъдат подхванати ограничения за слагане на чипове в безпилотните апарати, с цел да бъдат откриваеми, или да бъдат обезвредени със заглушаващи сигнали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР