Нови 73 патрулни полицейски автомобили с повишена проходимост, осигурени в

...
Нови 73 патрулни полицейски автомобили с повишена проходимост, осигурени в
Коментари Харесай

73 нови патрулни автомобили с повишена проходимост за бургаската полиция

Нови 73 патрулни полицейски коли с нараснала проходимост, обезпечени в границите на механизма за незабавна помощ по фонд „ Убежище, миграция и интеграция ” и фонд „ Вътрешна сигурност ” и в частност на Рамковото съглашение „ Подкрепа за справяне с миграционния напън по българските външни държавни граници ”, бяха предоставени за потребностите на Бургаска област на тържествена гала, провела се на Морска гара – Бургас, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 444  333  222  111
Гости на формалното мероприятие бяха Областния шеф на Бургаска област – господин Вълчо Чолаков, кмета на Община – Бургас – господин Димитър Николов, зам. кмета по стопанска система и финанси – Красимир Стойчев, заместител апелативния прокурор – госпожа Йовита Григорова и административния началник на Бургаска окръжна прокуратура – господин Георги Чинев.

В тържественото си слово Областния шеф Вълчо Чолаков категорично упомена, че с помощта на двата фонда за цяла България са предоставени общо 350 патрулни коли. От тях за потребностите на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Бургас са разпределени 53, а за Зонално жандармерийско ръководство – Бургас – 20. С колите ще бъдат обезпечени всички районни ръководства в района, чиято специфичност – три външни за Евросъюза граници / сухопътна, морска и въздушна/, дава стратегическото местонахождение и голямата отговорност, лежаща на плещите на полицейските чиновници от Южното Черноморие. В поддръжка на думите на Чолаков се изрече и кмета на Община Бургас – Димитър Николов, който за следващ път благодари за положителната работа на бургаските полицейски структури, като им пожела високо равнище на професионализъм и отлична ефикасност в битката с престъпността. Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов посочи значимостта на събитието по даване на 73-те патрулни полицейски коли, като обясни на присъстващите новаторското им съоръжение, изразяващо се в съществуването на система за автоматизирано различаване на регистрационни номера, таблет, мобилен термопринтер, механично устройство за наложително прекъсване на транспортни средства и комплект за обезопасяване на местопроизшествия. Старши комисар Калоянов изрази вярата си в уменията на полицейските чиновници, доказвани не един и два пъти през годините, като им пожела по-висока степен на мотивираност и сила за справяне с предпочитаните за Южното Черноморие задания.

Тържествено обред за освещаване на новите 73 патрулни полицейски коли с нараснала проходимост извърши Архиерейския наместник на бургаската духовна околия – отец Севастиян, който благослови чиновниците на реда, пожелавайки им здраве и триумфи в провокациите на нелеката полицейска специалност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР