Нови 200 милиона лева дълг бе поет от финансовото министерство.

...
Нови 200 милиона лева дълг бе поет от финансовото министерство.
Коментари Харесай

Нов дълг от 200 млн.лв. беше поет от финансовото министерство

Нови 200 милиона лв. дълг бе стихотворец от финансовото министерство. Парите още веднъж са за погашение на новите самолети F-16.
От ведомството на Владислав Горанов избраха още веднъж да предложат държавни скъпи бумаги с 5-годишен матуритет, като доходността доближи рекордно ниско негативно равнище от минус 0,14%.
Така за повторно от началото на годината този сегмент реализира негативна рентабилност, само че при първото предложение на 5-годишните бумаги през януари тя бе минус 0,11%.
Това значи, че от началото на годината е стихотворец общо 600 милиона лв. нов дълг посредством скъпи бумаги. Ограничението в бюджета за новите отговорности през годината е до два милиарда и 200 милиона лв..
До присъединяване в аукциона бяха позволени поръчки със съвкупна номинална стойност 341 млн. лв., в това число несъстезателни поръчки със съвкупна номинална стойност 56 млн. лв.. Постигнатият коефициент на покритие е 1,71. Средната цена на позволените до присъединяване в аукциона поръчки е 100,53 лева на 100 лв. номинал, на която подхожда среднопретеглена годишна рентабилност в размер на - 0,10%.
Съгласно взетото от Министерството на финансите решение бяха утвърдени поръчки в размер на 200 млн. лв. номинална стойност, в това число несъстезателни поръчки в размер на 56 млн. лв. при следните цени на 100 лева номинал и съответните доходности, изчислени съгласно методиката, употребена от Министерството на финансите.
В аукциона участваха девет първоначални дилъри на ДЦК.
От Министерството на финансите регистрират, че на извършения аукцион са пласирани ДЦК при съвкупна номинална стойност при среднопретеглена рентабилност в размер на -0,14%, която е рекордно ниска за този матуритетен сегмент.
Спредът по отношение на немските федерални облигации със подобен остатъчен матуритет е в размер на 49 базисни точки.
От страна на участниците беше регистриран висок интерес, като най-голямо количество ДЦК на аукциона получиха банките - 69,5%, следвани от пенсионни и гаранционни фондове - 23,0%, застрахователните сдружения с 2,5% и други вложители - 5,0%, регистрира финансовото министерство.
Министерството на Владислав Горанов ще предлага за продажба спомагателни количества от емисията на аукционен принцип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР