Новаторство, непознато у нас, проявява Общинският съвет в Смолян. На

...
Новаторство, непознато у нас, проявява Общинският съвет в Смолян. На
Коментари Харесай

Ще тестват с дрегер общинските съветници в Смолян, защото гласували странни решения

Новаторство, непознато у нас, демонстрира Общинският съвет в Смолян. На последното си съвещание в сряда, 30 януари, локалният парламент одобри да се назначи квестор, който да следи в съвещанията на съвета да няма хора, консумирали алкохол.

За задачата всички общински съветници, кметове на села, чиновници от администрацията, публицисти и присъстващите в залата жители ще се тестват с дрегер за алкохол в кръвта. С цялостно единогласие, без срещу и въздържали се, Съветът одобри предлагането за смяна в правилника. А го направи ръководителят на групата съветници на Българска социалистическа партия Стефан Сабрутев, който изясни, че през годините доста обстановки са посочили, че в Общински съвет има потребност от квестор, който да извежда от съвещанията нетрезвите общински съветници, написа " Труд ".

Последният случай е от съвещание на Общински съвет през декември м. година, на което 9 от взетите решения са върнати от регионалния шеф Недялко Славов за преразглеждане като незаконосъобразни и това е самобитен връх.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР