Новата услуга е резултат от договор на доставчика с НОИЙорданка

...
Новата услуга е резултат от договор на доставчика с НОИЙорданка
Коментари Харесай

Пенсии ще се получават вече и в EasyPay

Новата услуга е резултат от контракт на доставчика с Национален осигурителен институт

Йорданка Христова е измежду първите консуматори на карта за пенсии от EasyPay
(снимка: EasyPay)

Месечната пенсия към този момент може да бъде получавана в EasyPay. Tова е допустимо единствено с попълване на едно заявление в най-близката каса, оповестиха от доставчика на платежната услуга .

Прехвърлянето се прави посредством контракт сред ЕasyPay и Национален осигурителен институт, което улеснява заявителят. Навършилите пенсионна възраст могат да избегнат попълването на непотребни документи, да не посещават физически съответните институции и да си спестят чакането на опашки.

Пенсията се получава по безвъзмездна карта и сметка (IBAN), която се издава за минути – няма такса за издаване, поддръжка и закриване. При постъпване на пенсията в сметката се получава гратис уведомление.
още по тематиката
Всеки собственик на картата има опция за две безвъзмездни тегления от банкомат месечно, а при извършването на покупки с нея в комерсиалните обекти няма такси. Могат да се вършат също преводи от страната и чужбина.

Картите оперират в националната картова и платежна среда на Борика АД под марката Bcard. Това дава спомагателна сигурност на ползвателите, че паричните им приходи са предпазени съгласно плануваните по закон финансови разпореждания.

За още по-голяма сигурност и осведоменост пенсионерите могат да наблюдават наличностите в сметката си във Viber. Това е решение, което цели да обезпечи комфорт за по-възрастните хора, които към този момент имат навика да поддържат връзка в платформата, а в този момент могат да получават и информация за средствата си когато и да е.

Картата не разрешава заплащане в интернет, което я прави сигурна, а в допълнение на това, всяко заплащане и изтегляне се удостоверява с ПИН код.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР