Новата стратегия за национална сигурност на САЩ има имперски характер

...
Новата стратегия за национална сигурност на САЩ има имперски характер
Коментари Харесай

Москва: Новата стратегия за национална сигурност на САЩ е имперска

Новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати има имперски темперамент и издава настойчиво отвращение за отвод от еднополюсния свят. Това съобщи през днешния ден Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

Той акцентира пред публицисти, че Русия не може да се съгласи с изразеното в документа отношение към нея като към опасност за сигурността на Съединените щати.

Същевременно тактиката съдържа и "скромни положителни моменти, по-специално подготвеност към съдействие с Русия в областите, отговарящи на американския интерес ", означи представителят на Кремъл.

"Това безусловно кореспондира с нашия метод, огласен от президента (Владимир Путин), тъй като Москва също търси съдействие със Съединени американски щати там, където е преференциално за нас, и дотолкоз, доколкото са подготвени да стигнат нашите американски сътрудници ", съобщи Песков.

Като "идеален образец за сходно съдействие " той напомни скорошната замяна на информация сред тайните служби, с помощта на която бяха предотвратени атентати в Санкт Петербург.

Новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати е просторен документ с "доста впечатляващи формулировки ", изискващ обширно изследване, и "това естествено ще бъде направено във всички съответни ведомства, с цел да бъде осмислен ", заключи представителят на Кремъл.

Представяйки документа, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи спорни сигнали - той съобщи, че Русия и Китай са "съпернически сили ", които "се стремят да оспорят американските полезности ", само че в същото време изрази предпочитание да построи "успешно партньорство " с тези страни, отбелязва Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР