Новата система за лицензионни възнаграждения на Spotify означава, че така

...
Новата система за лицензионни възнаграждения на Spotify означава, че така
Коментари Харесай

Spotify ще намали възнагражденията за звуци от дъжд, бял шум и други немузикални записи

Новата система за лицензионни хонорари на Spotify значи, че по този начин наречените функционални шумове като звука на дъжд ще печелят доста по-малко от обичайните музикални файлове.

В опит да разбие „ неприятните артисти “, употребяващи жанра за лъжливо генериране на доходи, Spotify разгласи в обява в блог във вторник, че ще усили минималната дължина на песента за функционални записи на звук до две минути, както и ще оцени потоците от звуци на „ част от цената “ на потоците от музикални записи.

Звук, включващ 30 секунди бял звук, до момента струваше същото като истинската музикална ария на реализатор, създавайки „ опция за доходи за качващите звук надалеч оттатък приноса им към слушателите “, съгласно Spotify, и създавайки отчаяние в цялата музикална промишленост.

Досега основателите на функционални звуци съумяха да играят системата за стрийминг на Spotify, с цел да усилят оптимално приходите с минимални старания. Тъй като възнагражденията за стрийминг се изплащат частично въз основа на броя на възпроизвежданията на ария и звуците като бял звук постоянно се слушат с часове, Spotify споделя, че основателите редуцират звуците до 30 секунди (текущата минимална дължина на песента на платформата) и повтарящи се плейлисти, тъй че един и същи клип да се слуша още веднъж и още веднъж, увеличавайки броя на стриймингите и изплащането на роялти.

Докато Spotify не уточни доколко платформата ще обезценява потоците, Billboard заяви, че функционалните песни в този момент ще костват една пета от техните музикални сътрудници.

Функционалният род включва звуци от природата, бял звук, звукови резултати и записи на тишина.

„ Не може един стрийм на Ed Sheeran да коства тъкмо толкоз, колкото поток от дъжд, падащ върху покрива “, сподели Робърт Кинк, основен изпълнителен шеф на Warner Music Group, в позвъняване за облагите през май, мнение, повторено от други музикални ръководители.

„ Очевидно белият звук е доста друг от „ Bohemian Rhapsody “, само че той, сега под този модел, се заплаща по същия метод “, сподели Марина Гуз, основен търговски шеф на Endel, ръководена от AI функционална музикална компания, която си партнира с Universal Music Group. CNN.

Гуз изясни, че е имало възходящ напън от страна на лейбъли и реализатори да трансформират метода, по който Spotify прави разграничения сред функционален звук и музика.

„ Тази цяла година се води диалог за цената на музиката и по какъв начин нещо като някой просто да пусне бял звук е друго от това да платиш за реализатор, който е прекарал една година в студиото, правейки албума с всички типове принадлежности и участващи хора “, сподели Гуз пред CNN.

В различен опит да пресече злонамереното държание, платформата разгласи във вторник, че се придвижва да таксува лейбълите и дистрибуторите по песни, когато се подозира „ очевидно “ изкуствено предаване. Изкуствен стрийминг е, когато броят на потоците се усилва посредством машинация, да вземем за пример посредством ботове. Компанията също по този начин прави промени в своята система за роялти, преминавайки към компенсиране единствено на песни, които генерират повече от 1000 потока.

Spotify също беше подложен на щателна инспекция за подкасти с бял звук, като Bloomberg заяви през 2023 година, че подкастите, включващи единствено околни звуци, са отчитали три милиона ежедневни часа ползване и инцидентно са били подсилени от личния логаритъм на Spotify, което е довело до загуба на 38 милиона $ в евентуални годишни облаги. Съобщава се, че основателите на такива подкасти биха могли да печелят до 18 000 $ на месец от реклами, Блумбърг откри през 2022 година

Промените в Spotify ще настъпят при започване на идната година.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР