Новата ракета на КНДР Хуасон-15 може да носи не само

...
Новата ракета на КНДР Хуасон-15 може да носи не само
Коментари Харесай

Биологични и химически оръжия може да носи новата ракета на КНДР


Новата ракета на КНДР Хуасон-15 може да носи освен нуклеарни, само че и биологични и химически оръжия. Това заяви японският министър на защитата Ицунори Онодера, представен от ТАСС и БГНЕС. " Ние имаме вяра, че новата севернокорейска ракета е в положение да носи освен нуклеарни, само че и биологични и химически оръжия ", сподели той в Народното събрание.

Онодера акцентира, че министерството на защитата, дружно с министерството на околната среда, възнамерява да провежда образование за локалното население при положение на възможни нуклеарни, биологични или химически офанзиви.

През нощта против сряда японски и южнокорейски военни записаха изстрелване на ракета от Северна Корея, която падна на 210 километра от крайбрежието на Япония. Това бе първата проява след 15 септември.

Този път Северна Корея, съгласно военни източници в Япония, е употребила за демонстрацията най-вероятно двустепенна междуконтинентална балистична ракета. Траекторията е била висока - до 4 - 4,5 хиляди километра, съгласно източници в Япония и Южна Корея, представени от ТАСС, а проекцията на изминатото разстояние - близо 1000 км.

Минути след демонстративната ракетна пукотевица от полигон край Пхенян Сеул даде също показателен отговор като изстреля ракети по личен полигон. Съединени американски щати, Япония, Южна Корея, Европейски Съюз и други страни осъдиха провокативния темперамент на действието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР