Новата придобивка е факт след внесено проектно предложение за финансиране

...
Новата придобивка е факт след внесено проектно предложение за финансиране
Коментари Харесай

Ямбол вече има общински електромобил

Новата облага е реалност след импортирано планово предложение за финансиране по схемата за поощряване на електрически автомобили по Инвестиционната стратегия за климата на Националния поверителен екофонд (НДЕФ), оповестиха от Общината.
 Община Ямбол
Безвъзмездната финансова помощ от НДЕФ е в размер на 23 000 лв., съфинансирането от Община Ямбол - 27 262 лв.. Електрическото транспортно средство ще оказва помощ за работата на общинските предприятия  " Комунални и обредни действия " и " Паркове и зони за отдих и спорт ".

Електромобилът ще бъде употребен за сметосъбиране, разчистване на зелени площи, поддръжка на площадите, пешеходните зони, паркингите и за други типове комунални действия.

Машината ще бъде потребна и при засаждането на растения, при тяхната поддръжка и поливане. Енергоспестяващото транспортно средство е от категория L7e с надстройка - вид самосвал.
 Община Ямбол
Новият електрически автомобил е екологичен, не употребява стандартно гориво и е единственият в България от този вид с новото потомство литиево-йонна батерия с номинална мощ 13 kWh
 Община Ямбол
Времето за нейното зареждане е от 6 до 8 часа, а пробегът, който обезпечава, е до 120 километра. Превозното средство е оборудвано с камера за задно виждане, има и отопление на кабината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР