Новата правосъдна министърка Надежда Йорданова се оказа съгражданка и съседка

...
Новата правосъдна министърка Надежда Йорданова се оказа съгражданка и съседка
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Правосъдната министърка съседка на Лили Иванова в Кубрат

Новата правосъдна министърка Надежда Йорданова се оказа съгражданка и съседка на примата на естрадата Лили Иванова. И двете са родени в Кубрат, а домовете им в дребното градче се намират безусловно през няколко директни един от различен, разкриват кубратчани.

И Лили, и Надежда напущат рамките на града, откакто приключват междинното си обучение. Певицата отива да учи за здравна сестра във Варна, а Йорданова се мести в столицата, с цел да следва право в Софийския университет. И двете с актуалната министърка на правораздаването се връщат да практикуват в родния си край. Надежда стартира кариерата си в общината, а Лили известно време обгрижва пациентите в болничното заведение в Кубрат. После става сестра в лечебницата в град Бяла, преди да хвърли бялата престилка вечно и да хване влака за София, с цел да победи на музикалната сцена.

Надежда Йорданова към момента има родственици в Кубрат, само че не и естрадната прима. Родната ѝ къща там преди години беше срутена радикално. Още по социализма Лили бе дарила парцела на общината, с цел да се построи на негово място нов партиен дом. След измененията обаче концепцията пропада и известно време парцелът стои празен, постепенно трансформирайки се в сметище. От няколко години насам обаче е измит и към този момент е настоящ парк с катерушки, самостоятелен за игри и занимания на децата от квартала. По времето на соца Вечната Амбър е дарена с гарсониера в Кубрат, намираща се на няколко метра от адреса на родната ѝ къща. Маломерното жилище на ул. „ Княз Борис I “ тя в никакъв случай не е употребила, а през 2020 година реши вечно да скъса и последната връзка с родния си град, откакто продаде и трансферира жилището на своята племенница Мария Паева, една от дъщерите на по-голямата ѝ сестра Магда.

За разлика от нея правосъдната министърка към момента има недвижима благосъстоятелност в Кубрат, вижда се от имотната ѝ декларация пред КПКОНПИ. Надежда Йорданова има половината от апартамент с повърхност 90 кв., добит по завещание още през 1986 година 48-годишната юристка и съгражданката ѝ Лили Иванова обаче не са съседки в столицата. Докато първата живее в апартамент в софийския квартал „ Младост-2 “ дружно с мъжа си Огнян и техния наследник, примата се шири в топмезонет на пъпа на София на ул. „ Оборище “. Докато домът на естрадната легенда е над 200 квадрата, този на Йорданова е на половина. Жилището ѝ от 104 кв. и по документи е благосъстоятелност на нея и половинката ѝ.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР