Новата пленарна зала в бившия Партиен дом е готова да

...
Новата пленарна зала в бившия Партиен дом е готова да
Коментари Харесай

Партийният дом вече е готов да приема пленарните заседания на депутатите


Новата пленарна зала в някогашния Партиен дом е подготвена да посрещне депутатите в първия им работен ден от новия политически сезон, оповестява БГНЕС.

Ремонтът на залата е коствал на данъкоплатеца 18 млн. лв., само че в тази цена са включени единствено строително-монтажните работи. В нея не са включени спомагателното съоръжение, озвучаване, осветяване, видеонаблюдението и новата система за гласоподаване.

„ Това е единствено цената на чистото строителство “, посочи Николай Бациев от Дирекция „ Управление на собствеността “.

За стъкления покрив пък са отделени съвсем 1 млн. лв.. „ Бяха направени спомагателни усъвършенствания и промени по време на строителството, с цел да се ограничи директната слънчева светлина. Направиха се спомагателни затъмнения – фолио, което се вгради сред стъклопакетите. То пречи на аномалиите, които се предизвикват от внезапното изгряване на слънцето, облаци и помрачаване “, изясни той.

Новата система за гласоподаване към момента не е доставена, а с цел да започва работа законодателният орган, в залата е пренесената системата от остарялата постройка. „ В момента има поръчка, преглежда се от комисия, която е назначена по надлежния ред. В момента, в който имаме определен реализатор, ще разберете “, посочи Бациев. В нея ще има алтернатива и за изявление от място, само че на този стадий такива ще се вършат единствено от трибуната. Срокът на доставка е 3 месеца от момента за избиране на реализатор. Вероятно това ще стане след Нова година.

Ръководството на Народното събрание ще стои в Президиум със седем работни места, а от двете му страни са ситуирани местата на президента и вицепрезидента, както и на патриарха.

В залата има 270 работни места, ситуирани на 12 реда. В случай на привикване на Велико Народно заседание обаче столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.

В първия работен ден депутатите ги чака и кетъринг, защото ремонт ът на новия бюфет към момента не е завършил. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР