Новата оперативна памет е два пъти по-бърза от сегашната и

...
Новата оперативна памет е два пъти по-бърза от сегашната и
Коментари Харесай

Утвърден е LPDDR5 стандартът: смартфоните ще станат още по-бързи

Новата оперативна памет е два пъти по-бърза от сегашната и е по-надеждна. Очакванията са да се появи в смарт телефоните още тази година.

Организацията за стандартизация на полупроводниковата продукция JEDEC обнови LPDDR5 стандарта , като това ще засегне преносимите компютри и другите мобилни устройства, както и автомобилните системи.

Когато става дума за характерностите, преди всичко можем да отбележим повишената скорост за продан на данни, която е на равнище 6400 Mb/s. Това е два пъти повече от всеобщото употребена към сегашен ден LPDDR4. Важно изобретение е преходът към програмируема 16-банкова архитектура. Въведени са новите технологии Data-Copy и Write-X, благодарение на които се понижава потреблението на сила посредством редуциране обмена на данни.

В LPDDR5 доста е усъвършенствана надеждността и сигурността. Добавена е поддръжката на Link Error Correcting Code (ECC) за непрекъсната промяна на грешките сред SoC и DRAM. Това е настоящо най-много за автомобилните системи, в които сходни разстройства могат да провокират съществени последици. Подробните спецификации на LPDDR5 са оповестени в уеб страницата на JEDEC.

Да си напомним, че Samsung Electronics още предходната година показа първите промишлени мостри на LPDDR5. Единият от тях показва скорост 6400 Mb/s при захранващо напрежение 1,1 V. Вторият вид LPDDR5 памет на Samsung сподели скорост 5500 Mb/s при напрежение 1,05 V,
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР