Новата мода при мъжките облекла, наложила се в последното десетилетие,

...
Новата мода при мъжките облекла, наложила се в последното десетилетие,
Коментари Харесай

Знаят ли българските политици кога да се обличат с дънки?

Новата мода при мъжките дрехи, наложила се в последното десетилетие, е съчетанието сред публично сако, бяла риза и дънки. Комбинацията е извънредно подобаваща за доста мотиви от по-лежерния лист, където изцяло е изместила обичайния костюм. Причините са елементарни - денимът изисква по-малко грижи, замърсява се по-трудно и основава по-голяма независимост в придвижванията.

И тук идва разумният въпрос: Каква независимост могат да си разрешат господата, къде е задоволително да се появят в деним и по кое време е по-уместно да заложат на общоприетия костюм от сако и панталон.

Тук отговорът е явен. Критерии са рангът на мъжа и мястото, на което ще се появи. Разбира се, държавните мъже са по-обременени от прецизно следване на разпоредбите, за разлика от господата в бизнес сферата, да вземем за пример. Едните би трябвало да съблюдават традицията и да носят единствено костюми с панталони, направени от избрани материи, а другите - могат да си разрешат кежуъл жанр на обличане - спортно-елегантно сако с дънки.

Препоръчително е горната част на костюма на политика е по протокол - изрядна бяла риза, вратовръзка, сако и даже ботуниери, същото условие би трябвало да е спазено и за долната - добре изгладен панталон от лен, памук или вълна с две успоредни линии по дължината на крачола и естествено панталоните да не се „ разливат “ върху обувките. Комбинация сред облекла от кръста нагоре по стандарт и по-лежерно облекло от кръста надолу, деним, да вземем за пример, наподобява като недовиждане, даже като пренебрежение към отсрещната страна.

Подобна груба неточност във визията си в сряда бе позволил вицепремиерът Асен Василев, който по принцип показва добър стайлинг - съвършено изгладена бяла риза, вратовръзка с дължина до колана, прилежно подбрани ботуниери, марков часовник, солиден златен пръстен с камък на дясната ръка, поддържани ръце и нокти.

По време на срещата със съветника към Държавния департамент Дерек Шолей обаче Асен Василев бе облечен със спортно сако и сини дънки.Министър Василев изглеждаше много неуместно в компанията госта си Дерек Шолей и господин Спенсър Бойър, заместник-помощник секретар на защитата на Съединени американски щати по въпросите на Европа и НАТО и тяхната делегация от още трима господа, всички облечени в елегантни костюми от сако и панталон.

Това не е първият сходен гаф на Василев. Той постоянно се появява с деним на значими срещи, в Министерски съвт и Народно заседание. Явно дрехата е обичана на вицепремиера, само че би било добре да понижи използването й, най-малко по време осъществяването на държавните си каузи.

Премиерът Кирил Петков също постоянно се поддава на тази на пръв взор безобидна неточност в стайлинга. Пример е наличието му на празничното свещенодействие в храм-паметника " Св. Александър Невски " точно на Бъдни вечер облечен в спортно сако и тесни дънки. Святата работа беше отслужена персонално от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, което още повече отличи недоглеждането от страна на Петков. По протокол по време на среща, та даже единствено в наличието на персона от сходен сан, министър председателят би трябвало да съблюдава условията, измежду които е и това за визията му. Снимките на премиера в дънки и достолепния патриарх с корона един до различен стояха неестествено.

Очевидно младото потомство политици има какво да научи във връзка с елегантността, която е наложително да съблюдава, с цел да показа страната ни по най-хубавия метод, както пред другите институции, по този начин и в чужбина.

Пример за политик от Z-поколението е младият министър председател на Канада Джъстин Трюдо. Политикът е всичко друго, само че не и общоприетият отегчителен министър председател в общоприетия отегчителен черен костюм. Той не се тормози да носи блестящо розови ризи, цветни вратовръзки и чорапи с жълти патета. Но в никакъв случай не си е разрешавал да размени костюма с деним, тъй като знае силата на костюма в невербалната връзка.

Като пребиваващ в Канада в продължение на години няма по какъв начин Кирил Петков да не е станал очевидец на негови обществени изяви по малкия екран или даже онлайн. Дори може да се е въодушевил от бъдещия си сътрудник за промени в политиката. Освен това има какво да научи от Трюдо и за положителния жанр на обличане на държавните водачи по света.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР