Новата мем-монета на платформата Solana (SOL) — DJT преживя значително

...
Новата мем-монета на платформата Solana (SOL) — DJT преживя значително
Коментари Харесай

Ето коя е криптовалутата, чиято стойност се е повишила с над 1400% за няколко часа

Новата мем-монета на платформата Solana (SOL) — DJT претърпя доста покачване в комерсиалната интензивност и огромен скок в цената. Това идва на фона на слуховете, че токенът е формалната криптовалута на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Слухът стартира с туит от акаунта на The Pirate Wires в X в понеделник. Платформата разгласи, че Тръмп пуска DJT като собствен формален токен, управителен от неговия наследник Барън Тръмп.

Майк Солана, основен редактор на Pirate Wires, показа адреса на контрактния токен като туит. По-късно обаче той посочи, че не е ставало дума непосредствено за Тръмп, а просто е предал информацията от свои източници.

Туитовете провокираха неспокойствие към DJT, която споделя същото име като борсовия тикер на компанията на Тръмп — Trump Media and Technology Group. Според данните на DEX Screener, в 22:30 ч на 17 юни пазарната капитализация на DJT незабавно е достигнала над $5 милиона. DJT е спечелил над 1451% през последните 24 часа.

Новината провокира спор в крипто общността. Томи Шонеси, съосновател на Delphi Digital, посъветва потребителите да бъдат деликатни. Той допусна, че акаунтът на Pirate Wires може да е бил хакнат и че DJT да е машинация.

В допълнение, Шонеси е показал и няколко „ червени флагове “, свързани с токена DJT. Те включват неналичието на затворен ликвиден пул, финансиране от KuCoin и висока централизация на токени измежду най-хубавите притежатели.

„ Не желае ли Тръмп да бъде първият, който ще поеме отговорност и ще туитне за това? Няма късмет. Склонен съм към машинация “ —  написа Шонеси.

Доставчикът на блокчейн данните Bubblemaps показа своя вътрешен разбор. Неговото изследване демонстрира, че 67% от предлагането на DJT е в един клъстер.

Въпреки скептицизма, някои членове на крипто общността имат вяра, че DJT може да бъде формалният токен на Тръмп. Те настояват, че разпределението на токени е в сходство с евентуалната тактика на Тръмп за непосредствено струпване, предложение и продажба на дребни партиди. Те обаче признават, че предлагането на 10 милиарда токена е извънредно за Тръмп, който може да избра по-малко и по-ценно предложение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР