Новата година започна по мечтан начин за българския тенис, след

...
Новата година започна по мечтан начин за българския тенис, след
Коментари Харесай

Героят Лазаров: Щастлив съм, че взехме реванш; не спирам да се уча от Григор

Новата година стартира по желан метод за българския тенис, откакто Александър Лазаров и Изабелла Шиникова изковаха прословут поврат против Давид Гофен и Елизе Мертенс в решителния двубой на смесени двойки и по този метод България реализира първи екипен триумф в историята на новосъздадената конкуренция United Cup. Впоследствие щастливите спечелили дадоха малко изявление след мача, а към тях се причисли и капитанът Григор Димитров:

Поздравления, хора! Можете ли да повярвате, че постигнахте първата си отборна победа на United Cup и то след ваш съдбоносен триумф на смесени двойки. Какво ви минава през главата?

Лазаров: - Загубихме съдбоносен двойков мач против Белгия на ATP Cup през 2020-та и се веселя, че взехме своя реванш. Останалите от тима се показаха отлично и на сингъл, а за мен беше ужасно прекарване още веднъж да се изправя против състезатели от сходен сан, тъй като до момента само ги следих по малкия екран.

Какво значи да имате Григор Димитров  до вас на корта и като капитан на вашия тим?

Лазаров: - Забавляваме се доста дружно. Той е най-хубавият български тенисист и е ужасно да споделяме моменти. Наблюдавам извънредно деликатно неговите мачове и не спирам да се изучавам от тях. Много ми се желае да имам неговия форхенд и напредване по корта, тъй че ще работя крепко и се надявам идващия път да бъда по-близо до него в тези връзки, с цел да оказа помощ оптимално на тима с представянето си.

Забелязвате ли реакциите на Григор по време на вашите мачове и какъв брой е нервозен?

Лазаров: - Да, виждам го от самото начало и това несъмнено ме напрягаше. Хубавото е, че атмосферата в тима е страхотна, всички на пейката се забавляваме дружно, а това лишава част от въпросните нерви.

Григор, по какъв начин си? Имаш ли потребност от нещо? Би трябвало да си горделив с останалите от тима?

Григор: - Имам потребност от отмора първоначално. Много съм горделив от тима. Всички дадоха максимума от себе си, което е най-важното нещо в спорта. Условията бяха доста тежки, само че се подкрепяхме от самото начало. Беше ми доста мъчно с вземането на някои решения, единствено че съм благополучен по какъв начин се стекоха обостоятелствата. Нямаше състезател, който да не излезе на корта, тъй като желаех всеки един да бъде част от протичащото се и да се раздаде на 100 %. В момента отборният дух е във връхната си точка и съм в действителност горделив. 

И един финален въпрос - по-лесно е да си състезател или да следиш събитията в профил като капитан?

Григор: - Определено е по-лесно да играя.



 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР