Лято – лукс: Черно море би Бяло по скъпотия.На Бяло

...
Лято – лукс: Черно море би Бяло по скъпотия.На Бяло
Коментари Харесай

Лято – лукс: Черно море би Бяло по скъпотия

Лято – разкош: Черно море би Бяло по скъпотия.

На Бяло море спим и хапваме повече за по-малко пари, в сравнение с родното Черноморие.

Това демонстрира инспекция на „ Телеграф “ при започване на юни по курортите на Халкидики в Гърция и тези по Северното Черноморие у нас.

Въпреки че Черно море „ ври “ от сафрид и карагьоз, в един от най-известните рибни заведения за хранене на Морската гара във Варна се търгува най-вече средиземноморска риба.
Там може да похапнете порция от 300 г див лаврак на скара за цена от 40 лева,
с лев по-малко коства 300 г филе от дива ципура.

Октоподът е по 33 лева и то за порция от едвам 120-130 година

Местните деликатеси от прясна риба като карагьоз и сафрид се продават мариновани за по 15 лева за 100 г, а 600 г миди с черупки може да поръчате за сумата от 17 лева

За съпоставяне, на междинния ръкав на Халкидики – Ситония,

печеният октопод коства 15 евро, и то за порция от най-малко 300 година Пържените калмари вървят по 12 евро, а грилован цялостен калмар за 300 г коства 13-14 евро. Гръцката салата е 7-8 евро, само че порцията е внушителните 500 година В същото време по морето у нас салатите варират на цени от 15 до 20 лева, а грамажът им е приблизително по 300 година 500 г бира в гръцките заведения за хранене коства 4-5 евро според от марката. Тук може да я пием за 5-6 лева Спагетите „ Карбонара “ на Халкидики костват 7 евро, а „ Болонезе “ 9 евро, само че за големи порции от по 500 г, като към тях дават настърган пармезан в безкрайно количество, с който може сами да си поръсите пастата. Пилешката чорба коства 10 евро, 7-8 евро е мусаката, като количеството още веднъж е забележително. В доста таверни пък хлябът и водата са безвъзмездни. Десертът също е комплимент от заведението. За съпоставяне десертите у нас са на цени от по приблизително 10 лева за порции от 80-100 година

Цените на нощувките също са по-евтини от тези по Българското Черноморие. 60 евро коства нощувка в апартамент с три спални, кухня и две големи тераси във Вурвуру, а по-малките с две спални, кухня и една тераса са по 40 евро нощувката. В цената влиза прилагане на двор, барбекю и личен плаж с чадъри и шезлонги. За съпоставяне двойна стая (2+1) с аспект към морето, в близкото до к.к. Златни пясъци село Кранево, коства 160 лева на ден за интервала 06.06-23.06 – 01.09-14.09, като би трябвало да се бръкнете най-малко с още 30 лева, в случай че желаете 2 шезлонга с чадър на близкия плаж. Апартамент – спалня и хол, в хотел в най-стария български черноморски курорт Св. св. Константин и Елена коства 129 лева за интервала 02.06-30.06. Възможното настаняване е за 4 човека+бебе до 2 години. Тук още веднъж сянката на плажа е платена, като цената е по 10 лева за чадър и шезлонг.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР