Новата фаза на израелската офанзива ще се съсредоточи върху южната

...
Новата фаза на израелската офанзива ще се съсредоточи върху южната
Коментари Харесай

След края на примирието: Газа съобщава за стотици нови жертви на израелските атаки

Новата фаза на израелската атака ще се концентрира върху южната част на Газа, където стотици хиляди палестинци се укриват , откакто са избягали от север, осведоми BBC.

Правителството на " Хамас " в линията Газа заяви в събота, че 240 души са били убити на палестинската територия след спирането на примирието в петък. Други 650 души са били ранени при " стотици въздушни удари, артилерийски и военноморски бомбардировки на всички места в линията Газа ", се споделя в изказване, добавяйки, че израелските сили са " изключително се насочили към Хан Юнис, където десетки къщи са били унищожени с техните поданици вътре “.



Жители на Хан Юнис оповестяват, че през нощта градът е претърпял най-тежката бомбардировка от началото на войната . Именно там израелските управляващи считат, че се крият членове на управлението на " Хамас " .

На хората в източните елементи на града към този момент е подредено от израелските военни да се реалокират в Рафа, по на юг.

Въпреки възобновяването на боевете, американски публични лица споделиха, че към момента се надяват, че е допустимо съглашение за прекъсване на военните дейности и обезпечаване на освобождението на още заложници, отвлечени на 7 октомври, които остават в Газа.



По-рано Израел разгласи, че изтегля своите договарящи от Катар след " безизходицата в договарянията " . Днес камиони с помощ още веднъж бяха позволени да влязат в Газа от Египет след ден, в който не бяха доставени никакви доставки на територията.

Но интернационалните организации споделят, че филантропичната обстановка в Газа остава отчайваща . Хората се борят да оцелеят на фона на дефицит на съществени консумативи, в това число храна и вода, а претъпканите лечебни заведения работят с лимитирани запаси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР