Новата Европейска комисия и Полша ще трябва да се заемат

...
Новата Европейска комисия и Полша ще трябва да се заемат
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕК и Полша трябва да се заемат с миграцията и върховенството на закона

Новата Европейска комисия и Полша ще би трябвало да се заемат с сложни въпроси като миграцията и върховенството на закона в духа на взаимно почитание и съгласие, сподели през днешния ден Урсула фон дер Лайен, която следва да оглави Европейската комисия, съобщи ДПА.

" Има сложни въпроси, с които би трябвало да се оправим, като миграцията или върховенството на закона ", уточни Фон дер Лайен преди срещата си във Варшава с полския министър председател Матеуш Моравецки. " Мисля, че е значимо да се слушаме един различен и да се отнасяме с почитание един към различен и в никакъв случай да не забравяме, че сме в Европейския съюз ".

Фон дер Лайен дойде в Полша през днешния ден, с цел да разиска с Моравецки, структурата, програмата и състава на новата Европейска комисия, наред с други въпроси.

Миналата седмица Фон дер Лайен сподели, че върховенството на закона ще бъде един от целите на новата Европейска комисия, само че предизвести също, че обособени страни от общността не би трябвало да бъдат взимани на мушка, напомня Българска телеграфна агенция.

На взаимна конференция с премиера Моравецки Фон дер Лайен съобщи, че Северноатлантическият съюз е най-важната конструкция, на която се опират сигурността и защитата на Европейски Съюз, съобщи ТАСС.

Фон дер Лайен посочи въпросите за вътрешната и външната сигурност като най-важни за Европейски Съюз, дружно с уравновесеното развиване и благополучието на жителите.

Полският министър-председател Моравецки сподели на конференцията, че новият мандат на Европейската комисия може да се трансформира в интервал на създаване на " Европа на компромисите и единодушието ".

" Полша се надява на " Европа на компромиса ", която ще реализира обща позиция в сфери като търговията, енергетиката, стопанската система и нововъведенията, акцентира Моравецки преди диалозите си с Фон дер Лайен, заяви ДПА.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР