Новата есенна сесия на парламента сервира и политическа изненада. Зам.-председателят

...
Новата есенна сесия на парламента сервира и политическа изненада. Зам.-председателят
Коментари Харесай

Изненада! Марешки разлюби ГЕРБ и Борисов, вече му иска оставка

Новата есенна сесия на Народното събрание сервира и политическа изненада. Зам.-председателят на Народното събрание и водач на партия " Воля " Веселин Марешки, който до момента твърдо поддържаше ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, изненадващо му изиска оставката. Според Марешки това държавно управление не работи добре и би трябвало да си върви и затова би инициирал избор на съмнение към кабинета.

Лидерът на Воля цитира препредадено му изявление на министър-председателя и водач на ГЕРБ, за което обаче не е сигурен дали е казано в действителност. По думите му Борисов е декларирал, че в случай че на митинг на 11 септември се съберат 300 индивида, то той ще си подаде оставката.

"Ще желаеме този парламент и това държавно управление да си вървят. Направо Борисов да си подава оставката и да си върви, ще има 300 души. Бихме инициирали (вот – б.ред.), още малко чакаме – за изцяло ръководство ", съобщи от парламентарната естрада Марешки, представен от бТВ. И зададе риторичния въпрос: " Има ли нещо обикновено в тази страна?”.

" За всички е ясно, че на митинга, който е разгласен от будни български жители сигурно ще има. Ако той е споделил, че в случай че има 300 индивида,ще си подаде оставката, няма потребност да чака, с цел да ги види. Ще би трябвало да постъпи мъжки. Понеже той държи пред българския народ да го възприемат като мъжага ", добави Марешки.

От ГЕРБ не се тормозиха от заканата и оповестиха, че " препредаваните думи на Борисов са подправена вест ". Депутатите на Борисов обаче желаеха отговор от опозицията дали желае кабинетът да падне в навечерието на европейското председателство.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков съобщи в коридорите пред публицисти, че даже сътрудниците му от Воля да внесат избор на съмнение, те са единствено 10 индивида и болшинството в пленарната зала ще го преодолее. По мотив думите на Марешки, че Борисов би подал оставка, в случай че на митинг пред Народното събрание се съберат 300 души, Биков дефинира новината като " подправена ".

" Аз не съм чувал такива думи. Аз виждам някакви подправени уеб сайтове, които популяризират подправени вести през останалото време и в този момент популяризират някаква вест за някакъв митичен митинг. Според мен 300 души парадокс да се съберат, само че по този начин или другояче и 300 души да дойдат, не мисля, че това е съображение да се подава оставка. Този спор нито го водим, нито сме го водили ", сподели Биков, представен от Дарик.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР