Новата детска градина на ул. „Богомил” 75 А е почти

...
Новата детска градина на ул. „Богомил” 75 А е почти
Коментари Харесай

Новата детска градина на ул. Богомил като приказка СНИМКИ

Новата детска градина на ул. „ Богомил” 75 А е съвсем напълно приключена и наподобява като приказка. Слънчеви цветове ще радват очите на малчуганите, когато комплексът се вкара в употреба.

Забавачката е с външна топлоизолация, със светли и просторни занимални, кухненски блок, огромен физкултурен салон, плувен басейн и детски площадки в двора. По план е планувано и озеленяване.

Детската градина, финансирана по Оперативна програма „ Региони в растеж”, стартира да се строи при започване на юни предходната година и персонално кметът Здравко Димитров тогава направи алегорична първа копка.

На сесията, планувана за на следващия ден, кметът предлага на съветниците отпуснатите за строителството пари да се поправят с 83 194 лв. с Данък добавена стойност. Според отчета на компанията –изпълнител „ Саграда” се е наложило да вършат спомагателни разноски.



Дейностите са позволени със заповед от март 2019 година и касаят смяна на плана. Например, в коридорите гранитогрес трябваше да се размени с винилова настилка, а в пространства да се постави хидроизолация, с цел да няма влага. Общината се отхвърли и от пясъчниците, които към този момент не се вършат от хигиенично - санитарни съображения.На тяхно място са направени други конфигурации за игра и спомагателна настилка, която смекчава удара, в случай че детето падне.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР