Новата Dacia Duster вече се предлага с двугоривен бензинов и

...
Новата Dacia Duster вече се предлага с двугоривен бензинов и
Коментари Харесай

Тест и БГ цена на новата Dacia Duster с фабрична АГУ

Новата Dacia Duster към този момент се предлага с двугоривен бензинов и пропан-бутанов мотор, който е наименуван ECO-G. Именно Duster с фабрична газова уредба бе обект на нашия тест. Впечатленията си от самата кола сме ви разказвали при нейното показване, по този начин, че в този момент ще подчертаваме точно върху въпросната АГУ и това по какъв начин се държи и усеща колата, когато се движи на газ и на бензин.
`Тест

Мнението ни е, че към днешна дата и поради цените на горивата, а и финансовото положение на средностатистическия българин, точно това изпитано и потвърдило се решение, налично като цена и дейно, ви оказва помощ да спестите забележителна сума от парите за гориво, като в това време не вършиме кой знае какъв компромис.
`Тест

Решението на Dacia да върне пропан-бутан назад в гамата наподобява беше интелигентен ход, като се има поради спираловидно възходящата цена на бензина и дизела. Популярен при започване на 2000-те, LPG (втечнен нефтен газ) коства съвсем една трета от цената на литър безоловния бензин.
`Тест

В момента Dacia е единственият производител, който предлага фабрично инсталирани LPG уредби в цялата си гама. Те са подкрепени от постоянна гаранция, като обслужването и поддръжката не са наранени. Самата уредба е инсталирана в завода, като бутилката е на мястото на аварийна гума, а мястото за зареждане е тъкмо до гърлото на резервоара за бензин.
`Тест

В салона има единствено един бутон вляво на лидера, посредством който ръчно можете да превключвате на мечтаното от вас гориво. Това обаче напълно не се постанова, защото автомобилът е планиран по този начин, че пали на бензин и автоматизирано и незабелязано превключва на газ. Когато пропан-бутанът свърши, системата автоматизирано превключва на бензин.
`Тест

Последното деяние става незабелязано, а това, което е друго при въпросната фабрична газова уредба на Duster е, че според от горивото с което работи мотора, на електронните принадлежности пред лидера се демонстрира неговото количество, а ръб компютърът регистрира разход на даденото гориво с което се движи автомобилът сега.
`Тест

За новия Duster преобразуването на LPG планува 62-литрова бутилка, инсталирана, както към този момент споменахме, в гнездото на аварийното колело. Версията с АГУ се предлага единствено с еднолитров трицилиндров мотор, който създава 90 к.с., когато се зарежда с бензин. При промяната на пропан-бутан обаче мощността се покачва до 100 конски сили.
`Тест

Трябва да знаете, че нито един от режимите не кара Duster да се усеща изключително бърз, като ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 13.8 секунди на LPG, което е малко по-бавно от това на бензин. Стандартната шестстепенна механична скоростна кутия би трябвало да работи интензивно, с цел да бъдете " в крайник с трафика ". С други думи би трябвало да държите колата в по-високи обороти, в случай че желаете да е по-динамична.
`Тест

В противоположен случай обаче също няма да изпитвате сериозен дискомфорт. Двигателчето поддържа добре високи скорости от 140 - 150 км/ч, като е изключително икономично на бензин. Разходът, който регистрира ръб компютъра при придвижване на бензин бе над шест литра на 100 километра пробег. При придвижване на газ, разлика в динамичността съвсем няма, само че разходът се увеличи до съвсем 10 литра на 100 километра.
`Тест

Използвайки резервоарите за бензин и пропан-бутан до цялостния им потенциал, Duster Bi-Fuel може да измине над 1000 километра. С настройки на уредите пред лидера можете да следите на цифров екран равнището на горивото и в двата резервоара, а както към този момент споменахме, Duster автоматизирано ще превключи на бензин, когато няма LPG.
`Тест

Въпреки че икономията на гориво при работа с пропан-бутан е малко по-лоша, в сравнение с бензин, то това се компенсира от по-ниската цена на синьото гориво. Емисиите при изгаряне на LPG също са по-ниски. С изключение на неналичието на аварийното колело, двугоривната система на Duster, наречена Bi-Fuel оставя практичността на SUV-то непроменена.
`Тест

Багажникът си е оптимално огромен, а в салона има задоволително място за петима възрастни. Най-впечатляващото от всичко е, че изборът на версия Bi-Fuel или ECO-G не оскъпява доста автомобила. Цената на Duster с предно предаване, трицилиндров мотор и АГУ стартира от 34 820 лева, което поради актуалните цени на новите коли е много атрактивно предложение.
`Тест

Дали имате потребност от Duster ECO-G ще си прецените сами, само че поради извънредно високите цени на бензина и дизела, това е едно чудесно решение за хора, изминаващи огромен пробег на годишна база. При тези условия по-ниските експлоатационни разноски на Bi-Fuel и по-големият потенциал за дълги дистанции биха могли да обезпечат действителни спестявания.
`Тест

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР