Новата американска оръжейна помощ за Украйна включва допълнителни ракети за

...
Новата американска оръжейна помощ за Украйна включва допълнителни ракети за
Коментари Харесай

САЩ дава военна помощ от системи HIMARS и NASAMS на Украйна за 1 млрд долара

Новата американска оръжейна помощ за Украйна включва спомагателни ракети за към този момент предоставените ракетни системи за залпов огън HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) и системи за противовъздушна защита NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System), 75 000 155-милиметрови артилерийски снаряда, предопределени за западни артилерийски системи, с каквито Киев към този момент разполага, системи за минометен огън, противотанкови ракети " Джавлин ", както и други боеприпаси и военна техника, заяви Франс прес.

Според представители на администрацията на президента Джо Байдън и на въоръжените сили на Съединени американски щати HIMARS играят основна роля в опитите на украинската войска да попречи на съветските войски да завладяват още територии, отбелязва АП.

С новия пакет оръжейната помощ, предоставена от Съединени американски щати на Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари, ще доближи към 9 милиарда $. От август предходната година Пентагонът е дал общо 18 пъти военна техника от своите ресурси на украинските въоръжени сили, показва АП.

" На всеки стадий от този спор ние сме фокусирани върху това украинците да получат това, от което се нуждаят, според от изменящите си условия на бойното поле ", сподели заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Кал.

Очаква се новата помощ да дойде при украинските въоръжени сили по-бързо от предходни пакети, защото идва непосредствено от запасите на Пентагона.

През последните четири месеца от избухналата преди близо половин година война Русия се е съсредоточила върху завладяването на Донбас. Руските въоръжени сили последователно напредват в промишления район в Източна Украйна, а на други места се пробват да спрат украинската войска с ракетни удари, отбелязва АП.

Колин Кал напомни, че това са системи с точно ориентиране, предопределени за поразяване на съответни цели. Украинските въоръжени сили нямат потребност от стотици HIMARS, с цел да реализиран съответния резултат, към който се стремят, изясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР