Новата актуализация на Генералния план за движението във Варна отново

...
Новата актуализация на Генералния план за движението във Варна отново
Коментари Харесай

Връщат обратно контролирания пропускателен режим в Морската градина във Варна

Новата актуализация на Генералния проект за придвижването във Варна още веднъж ще наложи възбрана за влизане на коли в Морската градина, а следеният пропускателен режим ще бъде възобновен, сподели през днешния ден кметът на града Иван Портних, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че смяната в проекта следва да бъде гласувана на съвещанието на Общинския съвет, което е планувано за на следващия ден.

За управническия екип на общината Приморският парк стартира от градския басейн и е до Евксиноград, и там има алеи, а не улици, уточни кметът. Той напомни, че разногласията към достъпа на коли в градината се водят към този момент близо 10 години. Тогава бяха издадени първите заповеди на кмета за налагане на този вид ограничавания, които незабавно бяха атакувани в съда. Приетият Генерален проект също бе вкаран в съда.

По думите на Портних спомагателни проблеми е основало това, че един и същи проблем е интерпретиран по друг метод от обособени правосъдни сформира. Появили са се и пропуски в нормативната уредба, които обаче към момента не са отстранени, въпреки че общината е алармирала министерството на районното развиване.

След толкоз години, с актуализацията на Генералния проект, в парка още веднъж ще има следен пропускателен режим, което е в полза на жителите, а не на малцината, които имат предпочитание да влизат с колите си, уточни кметът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР