„Нованайт“ беше отличена със златна награда за най-ефективна маркетингова кампания

...
„Нованайт“ беше отличена със златна награда за най-ефективна маркетингова кампания
Коментари Харесай

„Нованайт“ грабна златното отличие на наградите за маркетингов ефективност Effie

„ Нованайт “ беше отличена със златна премия за най-ефективна маркетингова акция в категорията „ Стоки “ в тазгодишното издание на влиятелните награди Effie.

Effie е интернационално одобрен стандарт за сполучливо комуникиран бранд.

Вече съвсем 50 години премиите се радват на самопризнание по едно и също време измежду рекламодатели и рекламни организации. В България състезанието се провежда от Българската асоциация на информационните организации и се организира от 2007 година.



„ Нованайт “ сграбчи наградата откакто до финала бяха позволени шест компании от сферата на бързооборотните артикули.

„ Добре плануваната и осъществена маркетингова тактика единствено за година подреди „ Нованайт “ в Топ 3 по продажби в стойност в категорията „ Сънотворни и успокоителни “ (международната подредба на фармацевтичните продукти), а в подкатегорията „ Сънотворни “ е на 1-во място.

Това се случи на мощно фрагментиран пазар в конкуренцията на над 115 марката, множеството от които съществуват с няколко разновидности и то на по-ниска цена.

Заложихме на необятен микс от информационни канали – телевизия, външна реклама, цифрова акция, реклама в аптеките, PR, и положителното обмисляне на интензивностите в композиция с точните послания дадоха този отличен резултат.

Но най-голямото самопризнание е обстоятелството, че спечелихме доверието и признанието на фармацевтите и на нашите консуматори. “, разяснява Валентина Белчева, Маркетинг управител „ Продукти без рецепта “ на Sanofi за Югоизточна и Централна Европа.

Това не е първото отличие на продукта за сън Нованайт за тази година. Нованайт беше гласуван от потребителите за артикул на годината в категорията „ Хранителна добавка за сън “ в класацията „ Voted Product of the Year “ 2019 и е единствената хранителна добавка с премия от Съюза на българските фармацевти в категорията си.

Нованайт завоюва и признанието на Българската асоциация на рекламодателите, взимайки огромната премия за „ Най-успешна лансираща акция в България 2019 “ в конкуренция с FMCG, телекоми, коли, банки и др.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР