Новакът в efbet Лига Монтана е една от приятните изненади

...
Новакът в efbet Лига Монтана е една от приятните изненади
Коментари Харесай

Новото лице на Монтана и Тони Тасев

Новакът в efbet Лига Монтана е една от приятните изненади от началото на сезона. И не толкоз с резултатите, които реализира, а с метода си на игра. Скромният отбор от Северозападна България събра 12 точки след първите 11 кръга на шампионата. Намира се в долната половина на таблицата, само че несъмнено очарова с представянето си.

Клубът имаше малко време за сглобявяне на тим и намирането на треньор за елита след спечелването на баража с Дунав. В това отношение шефовете удариха джакпота, въпреки че плодовете от работата на Никола Спасов ще се берат в бъдеще. В последните си два мача Монтана сподели, че може да играе като еднакъв с най-хубавите тимове у нас. Срещу Лудогорец възпитаниците на Адмирала сътвориха куп положения пред Владислав Стоянов. Специалистът не прибра отбора си в глуха отбрана, а избра да се надиграва с именития си противник. Неговият тим сподели, че може да играе страховит атакуващ футбол, без ненужно мотаене на топката в центъра на терена. Подобно бе представянето и през първото полувреме против Локомотив (Пловдив), когато монтанчани небрежно направиха поврат. През втората част се демонстрираха и като спретнат и образован тим в отбраната и не разрешиха на " смърфовете " да застрашат вратата на Марин Орлинов нито един път.
 Снимка 499033
Източник:

В основата на положителното лице на Монтана в нападателен проект несъмнено е Тони Тасев. Крилото изживява най-хубавите си дни като футболист през този сезон. 26-годишният флангови нападател вкара 4 гола в 11 мача. Попаденията са първи за него в елита на България. В последните години експертите иронично подхвърляха, че крилото е извънредно неефикасен в завършващата фаза. Липсата на гол в efbet Лига несъмнено тежеше и на самия футболист. Докато не вкара на някогашния си отбор Ботев (Пловдив). Последва попадение против Славия и нови две в последните два кръга. Донесе успеха на своя отбор и против Горски извор за Купата на България със ужасно осъществяване от директен свободен удар.

Тасев наподобява откри в лицето на Никола Спасов човек, който да го накара да повярва в себе си, в безспортните си качества. Тони се отличава със страхотна скорост, не се тормози да се надиграва един на един и неслучайно на няколко пъти направи за смях струващия над 1 млн. евро Жордан Икоко от Лудогорец. Прави усещане също, че към този момент не се тормози да употребява постоянно и друго мощно оръжение от арсенала си - удар от далечно разстояние.
 Снимка 496819
Източник:

Основна роля за страхотното показване на Тасев в нападателен проект изигра и привличането на мароканския нападател Билал Бари. Двамата демонстрират чудесно взаимоотношение между тях и са главната движеща мощ на Монтана в нападателен проект. Треньорският щаб на тима дълго време търси централен нападател, не бърза с избора си и наподобява откри точния човек. Наред с Тасев, Бари е същинско благосъстояние за Никола Спасов. Самият експерт изрази мнение, че в клуба са същински щастливци, че футболист от класата на мароканеца е пристигнал при тях. Смеем да предвиждаме, че надали ще се задържи дълго на " Огоста ", а от представянето му ще са удовлетворени и двете страни.
 Снимка 499094
Източник:

С консолидираното в състава и на другите двама чужденци - бранителите Раян Сенхаджи и Давид Кики, Монтана доби приключен тип. Легионерите прибавиха нужната класа в защита, която съумя да се опълчи на две от най-хубавите набези у нас - тези на Лудогорец и Локомотив (Пловдив).

Новото лице на Монтана и Тони Тасев са обещаващи, а предпоставките да се трансфорат в шлагерите на efbet Лига повече от положителни...
 Локомотив (Пловдив) и Монтана приключиха наедно 2:2 на
Монтана спря Локомотив (Пд) на " Лаута " след шеметно първо полувреме

Двубоят приключи 2:2

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР