Новак Джокович установи безспорна доминация през последните години на Мастърс

...
Новак Джокович установи безспорна доминация през последните години на Мастърс
Коментари Харесай

Тенис показно: Неотразим Джокович даде само 3 гейма на Музети и е 1/2-финалист в Париж!

Новак Джокович откри безспорна доминация през последните години на Мастърс конкуренцията в Париж, за което свидетелстват шестте му трофеи във френската столица, както и фактът, че всички значими върхове на шампионата са негово владеене. През сегашния сезон сърбинът продължава да бъде изцяло безсърдечен в зала " Берси ", като през днешния ден негова жертва стана младата вяра на италианския тенис Лоренцо Музети, който не съумя да окаже никаква опозиция на именития си конкурент и бе тотално надигран след повече от безапелационното 6:0 6:3 за по-малко от час престой на корта. По този метод балканецът продължава похода си към трети следващ трофей в Париж, като в полуфиналната фаза негов съперник ще бъде спечелилият от мача сред Стефанос Циципас и Томи Пол.

Дебютната част се трансформира в същинска тенис лекция от страна на 21-кратния първенец от Големия шлем, който още през цялото време на срещата владееше напълно самодейността и с помощта на няколко напълно конструирани офанзиви поведе с ранен пробив и 3:0. Пълната му доминация се резервира и след почивката, когато той продължи да бъде извънредно акуратен в подбора на ударите си и тяхното ориентиране, не оставяйки късмет на противника за триумф. Същевременно играта на италианеца се утежняваше с всяка минала минута и непредизвиканите неточности скоро надвишиха една дузина, което бе в основата на още два пробива в актива на любимеца и скоротечен триумф за него в сета след единствено 25 минути игра.

В началото на втората част миналогодишният първенец позволи внезапен спад в концентрацията си, довел до поредност от непредизвикани грешки и първи брейк за италианеца. Щастието на Музети обаче не търпя дълго, защото още в идващия гейм Джокович възвърна фокуса си и още веднъж наложи своя темп на игра, заради което последва мълниеносен рибрейк за 2:2. Оттам насетне Ноле бе безупречен във всеки един аспект от играта и точките в неговата сметка се трупаха една след друга. Така той осъществя още един пробив и разви преднината си до 5:2, а два гейма по-късно си подпечата билета за полуфиналната фаза на конкуренцията.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР