Новак Джокович трябваше да претърпи разочароващо поражение в четвъртфиналите на

...
Новак Джокович трябваше да претърпи разочароващо поражение в четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Джокович: Свалям шапка на Надал за постигнатото; изпитвам само уважение към него

Новак Джокович трябваше да претърпи разочароващо проваляне в четвъртфиналите на Ролан Гарос от Рафаел Надал, след което Матадора нямаше проблеми да вдигне своята 22-ра " мейджър " купа и по този начин да поведе с две на сърбина по този индикатор. Все отново някогашният номер едно надалеч не е отвън борбата за най-вече завоюва купи от Шлема и има опция да редуцира изоставането си на идния Уимбълдън, където е първенец в последните три издания на шампионата и разумно букмейкърите го дефинират за огромния любимец, а ето какво съобщи Ноле на първата си конференция в английската столица.

За упованията си по отношение на идния Уимбълдън:

- Надявам се още веднъж да покажа положително показване, както го сторих в предходните три издания на шампионата. Не съм взел участие в никакви подготвителни съревнования, само че в предишното съм бил сполучлив тук, когато още веднъж не съм имал имал никакви мачове и надпревари на трева зад тила си. През годините съм развил способността да се приспособявам бързо към настилката и не съществува причина да мисля, че няма да мога още веднъж да го направя. Щастлив съм, че се завръщам на мястото, което постоянно е било детска фантазия за мен и постоянно съм желал да печеля точно купата на Уимбълдън. Създадох някои невероятни мемоари през последните години и се надявам да удължа победната си серия.

За постигнатото от Рафаел Надал през сезона:

- Той трябваше да претърпи интервенция през втората половина от предишния сезон, върна се на корта и завоюва още първия шампионат от Големия шлем, в който взе участие по-късно. Същото се случи и на Ролан Гарос, където исторически е триумфирал най-вече пъти. Просто би трябвало да му се смъкна шапка за постигнатото и всичко останало, което продължава да прави на тенис корта. Той е необикновен първенец и има извънреден борбен дух. Надал се пробва да сътвори даже още по-успешно тенис завещание, а за това заслужава само удивление и почитание от моя страна, въпреки че съм един от най-големите му противници и сме имали доста тежки мачове през годините. Изпитвам само почитание към него и достиженията му.

За неучастието на съветските играчи:

- Разбирам гнева на украинския народ по отношение на Русия и всичко протичащо се сега. Аз съм дете на войната, тъй че знам какво е. От друга, страна то не съм склонен със възбраната за присъединяване на съветските тенисисти в конкуренцията. Не виждам по какъв начин те имат виновност за обстановката. Това е доста сензитивна тематика. Винаги ще бъдеш съден от някоя страна за изявленията си, в случай че заявиш позицията си. Разбирам аргументите, само че не съм склонен с взетото решение.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР