Новак Джокович ще трябва да напусне Австралия, след като загуби

...
Новак Джокович ще трябва да напусне Австралия, след като загуби
Коментари Харесай

Край на сагата! Депортират Джокович от Австралия

Новак Джокович ще би трябвало да напусне Австралия, откакто загуби обжалването пред Федералния съд на Австралия за анулираната му виза. Решението пристигна след 7 часа съвещание от тричленен състава, заяви английското издание Гардиън.

Малко преди 9 часа българско време (18 часа местно) арбитър Джеймс Олсоп разгласи, че " е взето единомислещо решение и Новак Джокович няма годна виза за Австралия ". Така сърбинът ще би трябвало да бъде депортиран от страната и няма да може да играе на Australian Open.

До съвещанието във федералния съд се стигна, откакто в петък министърът на миграцията Алекс Хоук взе решение да анулира визата на тенисиста, а решението беше обжалвано от екипа на Джокович.

Казусът на международния №1 беше гледан от трима съдии, каквото беше желанието на неговите юристи. Магистратите, които изслушаха страните бяха Джеймс Олсоп, Антъни Бесанко и Дейвид О`Калахан.

Адвокатите на сърбина пледираха, че решенията на министъра на миграцията са лишени от логичност и се базират само на " отрицателни въодушевление против тези, които не желаят да се имунизират ".

В решението си министър Хоук посочи, че Джокович може да докара от вълна на " антивакс настроения в страната и да бъде опасност за здравето на хората, без значение, че може да има дребен риск самият той да болести някого ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР