Новак Джокович се класира за своя 13-ти полуфинал на Ю

...
Новак Джокович се класира за своя 13-ти полуфинал на Ю
Коментари Харесай

Джокович не даде сет на Фриц, ще спори с Шелтън за място във финала

Новак Джокович се класира за своя 13-ти полуфинал на Ю Ес Оупън и общо 47-ми в шампионатите от Големия шлем, откакто победи американеца Тейлър Фриц с 6-1, 6-4, 6-4. Фриц не бе изгубил сет и бе позволил единствено един пробив в четири мача в шампионата досега, само че Джокович бързо наложи волята си и стигна до чист триумф след два часа и 35 минути игра.


По този метод Джокович усъвършенства върха на Роджър Федерер за най-вече полуфинали в Големия шлем (46). Сърбинът към този момент има 23 победи в последните си 24 мача, а също така е на един триумф от това да доближи и четирите финала в Големия шлем за трети път.

" Обичам силата и атмосферата на този корт. Използвам тази сила, каквото и да е тя, като гориво, с цел да покажа най-хубавия си тенис. Играя на този корт от толкоз доста години, толкоз доста епични мачове. Нямам самообладание за още един подобен в петък ", сподели Джокович след триумфа си на корт " Артър Аш ".

За място на финала Джокович ще спори с различен представител на домакините - Бен Шелтън, който победи сънародника си Франсис Тиафо с 6-2, 3-6, 7-6(7), 6-2. 20-годишният Шелтън се трансформира в най-младия американски полуфиналист в Ню Йорк от Майкъл Ченг през 1992 година насам.

" Нямам какво повече да желая от мач с Джокович. В последните два мача ми беше тежко да играя против американци, само че се надявам, че вие ще ми помогнете след два дни ", обърна се Шелтън към публиката след триумфа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР