Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на

...
Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович продължава да гази в Мелбърн, не срещна трудности срещу Де Минор

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто опустоши представителя на домакините Алекс Де Минор в три сета – 6-2, 6-1, 6-2, за малко над два часа игра.
Деветкратният първенец в конкуренцията от Сърбия, който предходната година не игра на шампионата поради неналичието на ваксина, довела до депортирането му от страната, организира същинска наказателна акция против Де Минор, който не бе изгубил сет до мача си с Ноле, само че нямаше никакъв отговор против играта на противника. След равностойни откриващи пет гейма на срещата, Джокера влезе в серия и след два пробива дръпна в резултата. Във втората част той бе още по-убедителен, повеждайки с 5-0 гейма, преди Де Минор да отърве „ геврека “.

Джокович отвя австралиеца и в третия сет, където направи нови два пробива, с което си обезпечи успокоение до края на дуела. Сърбинът направи общо шест пробива в подаването на противника в първия им формален мач на корта – той приключи с 26 уинъра против едвам девет за Де Минор, като направи една непредизвикана неточност по-малко от австралиеца. В спор за място в последните четири Джокера, който доближи 13-и четвъртфинал в Мелбърн, ще играе с Андрей Рубльов, който по-рано съкруши Холгер Руне в пет сета.

Другият 1/4-финал в долната половина предлага напълно американски конфликт, като изненадата Бен Шелтън ще се изправи против Томи Пол, който отстрани Роберто Баутиста Агут в четири сета. В горната част на схемата четвъртфиналите са Карен Хачанов – Себастиан Корда и Стефанос Циципас – Иржи Лехечка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР