Новак Джокович само преди два дни завоюва своята 24-та титла

...
Новак Джокович само преди два дни завоюва своята 24-та титла
Коментари Харесай

След титлата на US Open: Джокович пропуска почти целия останал сезон в ATP Тура

Новак Джокович единствено преди два дни завоюва своята 24-та купа от Големия шлем, само че няма да има никакво време за отмора, тъй като би трябвало да се насочи непосредствено към Валенсия, където да помогне на Сърбия да се класира за финалите на Купа " Дейвис ". Западните ни съседи са в една група с отборите на Южна Корея, Чехия и Испания, като първите два тима в потока не престават към финалната фаза, а международният номер едно ще пропусне днешната борба с азиатците, само че ще е на линия за останалите две.

Припомняме ви, че преди няколко дни стана ясно, че Карлос Алкарас се отхвърли от опцията да бъде в селекцията на иберийците и по този метод няма да забележим нов двубой сред двамата най-хубави тенисисти на планетата. Самият Джокович пък също възнамерява дълга пауза, откакто завърши с уговорките си на 15 и 16 септември за своята татковина.

Това разкри Горан Иванишевич, който значително удостовери, че Ноле ще отсъства от ATP Тура за повече от месец и половина, което е доста евентуално да коства първата позиция в ранглистата на балканеца, макар че завоюва 3 от 4-те " мейджър " купи през сезона, тъй като Алкарас няма съвсем никакви точки за отбрана до края на сезона, до момента в който Ноле ще брани точките си от финала в Берси и купата на ATP финалите.

" Вече съм спечелил всичко с Новак. Имам купа от US Open с Чилич, само че към този момент това ми убягваше с Джокович и най-сетне завършихме този цикъл. Така към този момент е завоювал трофеите и на четирите съревнования от Шлема, откогато съм му треньор, а също по този начин сме печелили трофеи на на равнище ATP 500 и ATP 250. Не мисля, че възнамерява да играе Чаланджъри или Фючърси, тъй че мога да се откажа свободно - пошегува се Иванишевич.

Не виждам прекомерно напред в бъдещето. Сега ми следва да оперирам коляното си, а Новак ще отиде на Купа " Дейвис ". След това той би трябвало да си почине добре и да се прегрупира. Надали ще играе в Китай и на по-малките шампионати в Европа, само че въпреки всичко ще би трябвало да изиграе едно събитие преди финалите на ATP в Торино. Вероятно ще се появим на Мастърса в Париж. Сега е време да се насладим на тази победа " - споделя Иванишевич пред Sportklub.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР