Новак Джокович призна, че от няколко дни насам страда от

...
Новак Джокович призна, че от няколко дни насам страда от
Коментари Харесай

Джокович призна за здравословни проблеми в Париж

Новак Джокович призна, че от няколко дни насам страда от простуда и не се е чувствал добре по време на мача си от втория кръг на Мастърса в Париж против Корентен Муте.

Той направи нервно завръщане в зала „ Берси “, само че не позволи ранна изненада против представителя на домакините, откакто се наложи със 7-6(2) 6-4 в доста под напрежение дуел.

„ В последните няколко дни не се усещах на 100% здрав, само че би трябвало да го приема “, сподели международният №1, представен от „ Express “. „ Това не е първият път, в който не играя на доста високо равнище. Допуснах доста неточности, изключително в първия сет. За първи път играя против този млад, надарен и бърз състезател. Връща доста топки, които други състезатели нормално няма да доближат. Беше и стимулиран, почитам бойния му дух “.

‍ Happy #Halloween ‍#ibi20 #tennis #djokovic pic.twitter.com/bsWB3VJupX
— Internazionali Bnl (@InteBNLdItalia) October 31, 2019
„ В края на краищата, беше добър мач, а аз открих метод да победя. Това, при тези условия, когато не се чувстваш оптимално добре, е доста значимо “, призна Джокович.

Той бе запитан дали е мислил да се откаже от Мастърс шампионата в Париж поради настинката, само че отговори, че изрично това не е било алтернатива, тъй като се е чувствал добре, когато е дошъл в петък.

„ Разбира се, това въздейства върху силата ти, върху твоята жизнеспособност на корта. Обозримостта, вниманието, издръжливостта – всички тези неща биват афектирани. Очевидно е, че това не са идеалните условия, само че просто би трябвало да приемеш тези условия и да направиш всичко допустимо, с цел да се възстановиш “, призна Новак.

Джокович продължава да има късмет да приключи годината като №1 в света. Той изостава с 1,200 точки в годишната класация от Рафаел Надал, а в случай че испанецът за първи път завоюва в Париж, ще си подсигурява довеждане докрай на сезона на върха в ранглистата за пети път в кариерата си.

„ Мисля, че нямам доста време в този момент “, сподели Джокович по отношение на възобновяване. „ Ще играя всеки ден, в случай че не преставам да спечелвам. Но съм имал случаи и преди, в които съм се чувствал много зле, а съм успявал някак да мина през шампионата и даже да печеля няколко “.

Сърбинът продължава в трети кръг, където му следва среща с Кайл Едмънд.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР