Новак Джокович пристигна на тазгодишния Финален Мастърс в Торино като

...
Новак Джокович пристигна на тазгодишния Финален Мастърс в Торино като
Коментари Харесай

Първокласно представяне: Джокович отново сломи Циципас и потегли убедително в Торино!

Новак Джокович дойде на тазгодишния Финален Мастърс в Торино като един от главните любимци за продобиване на трофея, имайки поради формата, която показва през последните месеци в шампионатите в зала, както и обстоятелството, че е единственият участник през този сезон, който е триумфирал повече от един път в конкуренцията. Сега той стартира преследването си на шеста купа на Nitto ATP Finals, което би означавало и равнене на върха на Роджър Федерер.

Днес сърбинът бе хладнокръвен в изработката на първата крачка по пътя към тази цел, откакто наложи волята си над Стефанос Циципас за час и 40 минути игра и крайното 6:4 7:6(4). Така той излиза отпред на Червената група, където попадат още имената на Даниил Медведев и Андрей Рубльов.

Началото бе неубедително за гърка, от чиято ракета непредизвиканите грешки изобилстваха и даваха сериозна доза предимство на петкратния първенец. Джокович бе извънредно акуратен в разпределянето на ударите си и имаше цялостен надзор в размените от главната линия, което го изведе до пробив още в откриващото подаване на своя конкурент. Оттам насетне сърбинът изнесе същинско показно от сервис линията и в хода на сета загуби едвам четири точки на личен начален удар, с което лиши противника от шансове за връщане на пробива и затвори частта безапелационно в своя изгода.

Във втория сет обаче Циципас съумя да се прегрупира и все по-често стартира да заема офанзивна позиция в разиграванията, като в същото време сведе непредизвиканите си пропуски до най-малко. Подпомаган и от безупречния си сервис, първенецът от 2019-а държеше именития си съперник надалеч от благоприятни условия за пробив и по този начин ориста на частта бе решена в тайбрек. В него 21-кратният първенец от Шлема разпростра цялото си майсторство, пласирайки няколко неспасяеми уинъра, с които подвигна публиката на крайници и си построи солидна преднина от 5:1 точки. Съвсем скоро той доближи до два следващи мачбола, още първият от които бе материализиран след идеален ас.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР