Новак Джокович превъртя тениса с втората си титла от Ролан

...
Новак Джокович превъртя тениса с втората си титла от Ролан
Коментари Харесай

Джокович: Това е едно от най-ценните постижения в кариерата ми

Новак Джокович превъртя тениса с втората си купа от " Ролан Гарос ", с която стана първият с най-малко два триумфа във всеки шампионат от " Големия шлем ". Той към този момент има общо 19 " мейджър " трофея и изостава с 1 от огромните си противници Рафаел Надал и Роджър Федерер.

" Беше необикновено физическо и психическо тестване. Изиграх на високо равнище два следващи мача за 48 мача против толкоз мощни тенисисти. Това е едно от най-ценните достижения в кариерата ми. Когато изоставах, основно беше да остана убеден в качествата си, в силите си. Получи се. Това сбъдване на една фантазия, изключително след такава борба. Спечелването на тази купа е едно от най-трудните неща в тениса. Невероятно съм благополучен ", разяснява след финала Джокович, който е любимец и за " календарен шлем ".

" Разбирам през какво минава Стефанос сега, тъй като аз съм бил в сходна позиция. Това са мачовете, които те построяват най-вече. Сигурен съм, че ще се завърне и ще бъде още по-силен. Убеден съм, че ще завоюва не една, а доста трофеи от " Големия шлем ", сподели още Джокович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР