Новак Джокович преодоля с лекота аржентинеца Диего Шварцман и ще

...
Новак Джокович преодоля с лекота аржентинеца Диего Шварцман и ще
Коментари Харесай

Новак Джокович с рутинна победа срещу Диего Шварцман

Новак Джокович преодоля с лекост аржентинеца Диего Шварцман и ще играе във вторник четвъртфинал на Australian Open 2020 с канадеца Милош Раонич. Сърбинът позволи единствено един пробив, само че от своя страна направи четири брейка за крайното 6-3, 6-4, 6-4. Мачът продължи малко повече от 2 часа.
 Милош Раонич е първият четвъртфиналист на мъжкия Australian Open 2020
Милош Раонич е първият четвъртфиналист на мъжкия Australian Open 2020

Канадецът се оправи в три сета с Марин Чилич

В първия сет 32-годишният Джокович пречупи съпротивата на Шварцман с един основен пробив. Той пристигна в осмия гейм, когато аржентинецът позволи леко съмнение и незабавно бе осъден.

Втората част беше по-динамична. Ноле потегли мощно с два пробива първоначално за 3-0 и към този момент виждаше по какъв начин ще вземе нов елементарен сет на сметката си. Шварцман обаче сподели, че няма да се даде без пердах и направи единствения си пробив мача. Усилията му обаче се оказаха напразни и Джокович завоюва с 6-4 гейма.

Битката сред двамата продължи и в третия сет, само че още веднъж Джокера се възползва по-добре от своите шансове и съумя да направи един пробив в средата на сета за 3-2.

Статистката демонстрира, че Джокович имаше преимущество съвсем по всички индикатори над своя противник. Той вкара 64% от първите си сервиси и завоюва 75% от точките, когато го правеше. Голямото преимущество на сърбина беше, че той завоюва 68% от точките на втори сервис, до момента в който за Шварцман този % беше много по-нисък 49%.

Така Новак Джокович ще играе за 46-и път на четвъртфинал в шампионат от " Големия шлем ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР