Новак Джокович покори пореден връх в световния тенис, завоювайки своята

...
Новак Джокович покори пореден връх в световния тенис, завоювайки своята
Коментари Харесай

Иванишевич: Джокович е единствен гений по рода си; иска да играе на Олимпиадата през 2028-а

Новак Джокович покори следващ връх в международния тенис, завоювайки своята 24-та купа от Големия шлем и справедливо всичко прожектори сочат към него, само че никой огромен първенец не може да реализира всичко безусловно самичък и несъмнено Горан Иванишевич има основна роля за тенис дълголетието и неспиращите триумфи на сърбин, а ето какво показа някогашният първенец на Уимбълдън след следващата купа на своя ученик:

За смисъла на 24-ата купа от Шлема и от какво е останал най-впечатлен:

- Kакво да кажа? 24 трофеи от Големия шлем! Харесвам да давам тeзи конференции, тъй като това значи, че Новак е спечелил купа от Големия шлем. Жалко е, че загуби финала на Уимбълдън за няколко точки, тъй като в този момент можеше да е оформил " Календарен шлем ", само че дано да не бъдем толкоз капризни. Той реализира нещо необикновено, към момента е гладен, играе необикновен тенис, продължава да чупи върха и е настина хубаво да имам това място в неговия бокс, с цел да се любувам на всичко това.

За това по какъв начин Новак е преодолял загубата на Уимбълдън и дали е бил доста сърдит:

- Tой постоянно е сърдит, когато е на корта, тъй че няма значение. Просто отидохме в Синсинати и оставихме Уимбълдън да остане в предишното. Не сме споменавали този мач нито един път, тъй като не можеш да върнеш нещата. Карлос беше по-добър от двамата в оня ден и завоюва дуела. Съвсем просто е. Подготвяхме се за US Open и спечелихме купата в Синсинати, тъй че ни беше елементарно да продължим напред. Тези седмици в Съединени американски щати протекоха доста прелестно, тъй като Ноле просто беше благополучен, че още веднъж може да се състезава тук.

За психическата резистентност на Новак и дали може да се работи над това:

- Не мисля, че можеш да работиш над това. Това е вродено в теб. Някои го имат, а други не. Новак е уникален талант. Не доста хора по света са като него. Неговите достижения са несъмнено едни от най-великите, само че освен в тениса, а в цялата история на международния спорт. Той е роден победител. Човекът, който не стопира да се стимулира.

Когато му кажеш, че не може да направи нещо, то единствено влошаваш нещата, тъй като той ще те опровергае. При него няма извинения и ще се бори до последно, даже в случай че не се усеща добре. Не мога да кажа, че всички балканци сме такива, тъй като не би било правилно, само че той е уникален и по тази причина е най-хубавият.

Истината е, че Новак имаше шанс да се появи след Роджър и Рафа, защото те не спираха да го бутат напред в развиването му. Не знам по кое време ще се роди различен сходен състезател.

За физическите проблеми на Новак в мача:

 - Ноле имаше прочут шанс, защото Даниил му подари първия сет с този ранен пробив. С Медведев постоянно би трябвало да се внимава. Имаше доста тежки разигравания и е в действителност необикновено по какъв начин Новак завоюва този втори сет, имайки поради, че нещата не изглеждаха по никакъв начин добре.

Той направи някои невероятни осъществявания наоколо до мрежата и в тайбрека съумя да възвърне силата си, а тъкмо този тайбрек беше от уверено значение за изхода на срещата.

Смятам, че той щеше да победи Карлос с 3:0 сета, в случай че беше спечелил оня тайбрек на Уимбълдън, тъй че обстановката беше сходна. Щяхме да имаме напълно друг мач, в случай че Даниил беше изравнил сетовете. Въпреки позволеният пробив при започване на третия сет, то към този момент бях безусловно сигурен, че Новак ще се завърне и ще завоюва дуела.

За това дали е допустимо Новак да се откаже, в случай че следващата година завоюва своята 25-та купа от Шлема:

- Трябва да зададете този въпрос на него, когато пристигна тук. Не мога да кажа сигурно, само че не мисля, че ще го направи. Той възнамерява да играе на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028-а година. Не можеш да знаеш какво става в главата му. Той непрестанно търси някаква нова цел за реализиране.

За това дали е сюрпризиран какво реализира Новак на тази възраст:

- Бих бил сюрпризиран, в случай че не бях толкоз близо до него и следих единствено в профил. Не съм сюрпризиран. Новак се любува на провокациите и незабавно продължава към идната цел. Той се грижи съвършено за тялото си и постоянно всеки един подробност би трябвало да бъде идеален. Никога не е шастлив на корта, което не знам дали е хубаво или неприятно, само че сигурно не е хубаво за нас. Новак не стопира да желае още и още, което му оказва помощ да реализира тези невероятни резултати.

За него не всеки път е било елементарно да се стимулира на по-малките шампионати и е ясно, че сега е концентриран върху Шлемовете и идната Олимпиада, само че няма по какъв начин да играеш най-хубавия си тенис в най-важните надпревари, в случай че неглижираш другите. Финалът в Синсинати му оказа помощ да преодолее случилото се на Уимбълдън и да играе по този метод в Ню Йорк.

За проблемите на Новак с подмятането на топката:

- Когато е нервозен, то той не подмята добре топката. Това се случи в третия сет и докара до пробив в интерес на Медведев, след което Новак стартира да ми крещи, само че незабавно съумя да се концентрира и стартира да сервира доста по-добре. Проблемът с подмятането е постоянно срещан за него в сходни моменти, единствено че той също е човек и това е изцяло обикновено.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР