Новак Джокович не лежи на лаврите си, след като спечели

...
Новак Джокович не лежи на лаврите си, след като спечели
Коментари Харесай

Джокович: Искам още титли и нови постижения в тениса

Новак Джокович не лежи на лаврите си, откакто завоюва своята 23-а купа от Големия шлем предишния месец на " Ролан Гарос ". Сърбинът сподели, че към този момент гледа към номер 24 на " Уимбълдън ", където е първенец от предходната година.

Джокович изпревари Рафаел Надал по трофеи от Шлема, когато завоюва Откритото състезание на Франция предишния месец и макар че неговият остарял испански противник няма да играе тази година заради травма, Джокович няма проекти да се отпуска.

36-годишният сърбин завоюва последните четири трофеи от " Уимбълдън " и при още една ще изравни върха на Роджър Федерер от осем трофея при мъжете в шампионата. Освен това в този момент той е единствено на един трофей зад именитата Маргарет Корт, която завоюва рекордните 24 трофеи от Големия шлем.

" Не се усещам по-спокоен, почтено казано. Все още се усещам гладен за триумфи, за повече трофеи от Големия шлем, повече достижения в тениса ", сподели Джокович пред кореспонденти.

" Докато имам този блян, знам, че мога да играя на най-високо равнище. Ако това намалее, тогава допускам, че ще би трябвало да се изправя пред разнообразни условия и да имам друг метод. Засега към момента съм ок. Няколко дни след " Ролан Гарос " към този момент мислех за подготовката за трева и какво би трябвало да се направи. Тенис сезонът е подобен, че в действителност не ти дава доста време за размисъл или удоволствия ", добави той.

Джокович сподели, че макар че се гордее с историческото си достижение, животът на професионалния тенисист изисква избран нрав и активност, а той желае да завоюва колкото се може повече шампионати от Шлема преди тялото му да откаже да устоя повече.

" Ако в действителност желаете да имате късмет и да се борите за повече трофеи от Шлема, би трябвало да поддържате тази централизация и отдаденост. Искам да се опитам да употребявам всяка опция от Големия шлем, която имам на този стадий, когато се усещам добре в тялото си, усещам се стимулиран и играя доста добър тенис, с цел да се опитам да печеля повече ", добави той.

Джокович не се тормози от обстоятелството, че ще бъде втори подложен тази година на " Уимбълдън ". 20-годишния испанец Карлос Алкарас сега е номер 1 в света след първата си купа на трева в Куинс. 

" Мисля, че за неговата възраст е впечатляващо всичко, което той прави. С екипа си, несъмнено, той има Хуан Карлос Фереро, някогашен номер 1 в света, в щабаа си, който може да го направлява и наставлява. За мен не е нужно да имам Карлос или някой различен, с цел да намеря този спомагателен блян и мотивация, когато играя на шампионати от Шлема, тъй като знам, че би трябвало да печеля седем мача, с цел да завладявам купата ", съобщи сърбинът.

Джокович ще стартира отбраната на купата си от " Уимбълдън " против 67-ия в ранглистата Педро Качин (Аржентина) в понеделник.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР