Новак Джокович не бе допуснат до участие на тазгодишното издание

...
Новак Джокович не бе допуснат до участие на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Надал: Тъжно е, че Джокович не е тук; аз също съм пропускал турнири, не е краят на света

Новак Джокович не бе позволен до присъединяване на тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати, така като според здравните разпореждания за влизане на територията на Щатите всички задгранични жители би трябвало да дават документ за премината имунизация, с какъвто сърбинът не разполага. Темата бе коментирана от редица някогашни и сегашни играчи, като към тях през днешния ден се причисли и Рафаел Надал, който ще търси 23-ата си купа от Големия шлем, а ето и какво тъкмо бе изявлението на Матадора по проблема с отсъствието на Джокович:

" Още отпреди месеци бяхме наясно, че Новак няма да играе, в случай че разпоредбите не се трансформират. Много е тъжно, че той не е тук. Винаги е тъпо, когато най-хубавите играчи в света не могат да вземат присъединяване в дадена конкуренция поради травма или заради някоя друга причина. Това са неприятни новини не единствено за почитателите и за уредниците, само че и за нас, играчите, защото ние също желаеме да имаме допустимо най-силната скица. 

От друга страна, ще повторя това, което съм казвал неведнъж - спортът е по-голям от който и да е тенисист. По време на кариерата си е трябвало да пропусна голям брой значими съревнования поради травми. Миналата година не играх тук. Преди две години също. Но все пак шампионатът продължава, не е краят на света. Тенис ще има и откакто аз, Новак и Роджър се откажем. Ще дойдат други първенци, това е. Без подозрение Новак е един от най-важните играчи през последните 20 години и като цяло в историята на спорта. Съжалявам, че не съумя да пътува до Ню Йорк ", показа рекордьорът по трофеи от Шлема.

Rafa Nadal in full on Novak Djokovic`s absence.
— James Gray (@jamesgraysport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР