Новак Джокович, който в неделя спечели 24-тата си титла от

...
Новак Джокович, който в неделя спечели 24-тата си титла от
Коментари Харесай

Джокович ще доминира още години: Анди Мъри

Новак Джокович, който в неделя завоюва 24-тата си купа от шампионатите от Големия шлем , ще господства в мъжкия тенис още години наред. Това мнение изрази трикратният първенец в шампионатите от Шлема Анди Мъри.

С триумфа си на Откритото състезание на Съединени американски щати 36-годишният Джокович изравни австралийката Маргарет Корт по максимален брой трофеи на сингъл, като и двамата имат по 24. Никой състезател в историята на тениса не е печелил 25 шампионата.

Според Мъри трофеите безспорно ще продължат да се натрупат във витрината на Джокович, защото младите тенисисти към момента не могат да стигнат равнището му.

" Всичко зависи сега от младите момчета и това какъв брой сериозен отпор ще дадат на Новак. Но не ми наподобява допустимо това да се случи скоро ", сподели Мъри пред ББС.

" Той потвърди, че е най-хубавият състезател в света и както споделих към този момент, всичко зависи от младите играчи да се развият и да съумеят да го задминат ", добави още двукратният олимпийски първенец.

36-годишният Джокович сподели след успеха си в Ню Йорк, че няма проекти да се отхвърля от тениса. макар че към този момент има с две трофеи повече от огромния си противник Рафаел Надал и с четири повече от Роджър Федерер, който постави завършек на кариерата си през предходната година.

" Новак има извънредно спортно дългоденствие, несравнимо с никой различен тенисист. Той играе на най-високо равнище толкоз доста време ", изясни Мъри.

Според шотландеца това, че Джокович не завоюва на " Уимбълдън ", където бе надвит на финала в пет сета от Карлос Алкарас, е подвело доста хора.

" След " Уимбълдън " доста хора обявиха, че е пристигнал моментът за промяна на караула. Но съгласно мен това не е по този начин. Той е на необикновено равнище физически, има голяма мотивация и е извънредно непрекъснат. Алкарас е брилянтен състезател и ще става и по-добър, само че да достигнеш равнището на Джокович е доста мъчно ", съобщи още Мъри.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР